Beskrivelser af workshops lørdag d. 26. november
Workshops markeret med X er en del af det vedtægtsbestemte Årsmøde
Workshops kl. 10:00-11:30
Regnskab, budget – samt konklusioner fra økonomiarbejdsgruppen (X)
Denne workshop er for alle med interesse i forbundets og klubbernes økonomi.
Gennemgang af forbundets økonomi i større detalje end der er tid til på selve årsmødet søndag. Arbejdsgruppen nedsat efter årsmødet 2021 fremlægger konklusioner. Et forslag fra Lyngby Kanoklub om ændring af årsmødets deltagerbetaling drøftes og fremlægges til afstemning på søndagens møde.
2. næstformand, Bolette Fokdal og direktør, Christian Jacobsen leder dette møde.
Etisk kodeks – hvad smager det af?
Målgruppen her er alle med interesse for, at sammenspillet i klubben og DKF fungerer på en ordentlig måde.
Afsættet for det nye kodeks er dog kommet fra udfordringer i eliteverdenen og bliver oftest tydeligst her. Maiken Ziebell, konsulent i Danmarks Idrætsforbund, fortæller om baggrunden for Dansk Idræts fælles etiske kodeks. Dernæst arbejdes der med fortolkning og konkretisering med udgangspunkt i DKF’s egen verden.
Bestyrelsesmedlem, Rolf Martin Sørensen er facilitator.
Medlemsfastholdelse – et Bevæg Dig For Livet projekt.
Målgruppen for denne workshop er alle klubledere.
Hvem holder sammen på klubbens medlemmer? I regi af Bevæg Dig For Livet-projektet er der arbejdet med et ambassadørrollebegreb, som vi kalder “Paddlers”. Paddlers rolle i klubben er at holde medlemsengagementet og forankringen kørende. Kom og bliv klogere på, hvordan I kan arbejde med det i jeres klub. Der er fokus på rammer og roller samt ideer og sparring til at formulere en fastholdelsesstrategi.
Workshoppen afholdes af konsulenterne Poul Danborg og Bjørn Thomsen.
Spar penge på bæredygtighed og få bedre klubaktiviteter.
Klubbestyrelser og klubmedlemmer med interesse i at spare penge i klubhuset eller arbejde med miljøaktiviteter, bør møde op her.
En ekstern energikonsulent vil hjælpe jer med at kortlægge og vurdere klubbens energiforbrug, samt give jer gode råd til besparelser, og forbundet vil hjælpe deltagerne med at inkludere flere miljøvenlige handlinger i klubben. Der gives konkret vejledning til, hvad man skal måle og handle på i klubhuset, hvis man vil have besparelser – en plan for, hvordan man inkluderer bæredygtighed og miljø i klubbens nuværende aktiviteter, bl.a. i kommunikationen med sponsorer, kommunen og potentielle nye medlemmer.
Oplægsholdere er ekstern energikonsulent og udviklingskonsulent Irene Lauridsen.
Hvilke kompetencer skal den fremtidige børn og unge træner have?
Trænere, kommende trænere og klubledere, som ønsker at opstarte eller styrke deres nuværende miljø for børn og unge skal da møde op her.
Har dagens børn og unge træner de nødvendige kompetencer? Kom og hør om trænerens kompetencer i relation til det gode udviklende idrætsmiljø for børn og unge. Hør vores tanker om et nyt kursus omkring motivation og fastholdelse af børn og unge og vær med i en dialog omkring udviklingen af trænerrollen – hvad mangler ude i klubberne og hvordan gør vi træningsmiljøet bedre sammen?
Workshoppen afholdes af de to børn- og ungekonsulenter, Rasmus Birkkjær Bertelsen og Lærke Høyer.
Workshops kl. 13:45-15:15
Talentudviklingstruktur i DKF – ind i maskinrummet.
For kraftcenterledere og eliteansvarlige i klubber.
Efter et kort tilbageblik på 2022 drøftes perspektiver på 2023 og længere frem. Hvordan fordeles opgaver, ansvar og økonomi i en transparent proces? Hvordan skabes udvikling, kontinuitet og et tilstrækkeligt økonomisk grundlag? Du får større indsigt i udviklingsarbejdet. En succes med det gode arguments betydning i en diskussion. Flere opgaver der skal løses decentralt.
Workshoppen ledes af bestyrelsesmedlem, Rolf Martin Sørensen.
Sådan sikrer du en masse frivillige i din klub.
For bestyrelser og klubmedlemmer.
“Vi har rigtigt svært ved at rekruttere frivillige i klubben”…”der er ingen, der melder sig”… Du har sikkert hørt den mange gange før – for mange klubber er rekruttering af frivillige en reel udfordring og det kan være svært at finde ud af, hvordan man skal skaffe personer til at løse opgaverne. Vi har fået Esbjerg Roklub til at fortælle om deres tilgang til rekruttering af frivillige og deres måde at organisere klubben på.
Du får konkrete tip og råd om rekruttering af frivillige til events og arrangementer i netop din klub eller til dit arrangement. Bl.a. via gruppearbejde får du inspiration og helt konkrete værktøjer til rekruttering af frivillige i klub og bestyrelse.
Oplægsholdere er Lars Bisgaard (Esbjerg roklub) og event manager, Ulla Pedersen og workshoppen modereres af udviklingschef, Nina Øverberg.
Byggeprojekter i klubben – gode råd og inspiration.
Denne workshop er for klubbestyrelsesmedlemmer eller andre klubmedlemmer, som er interesseret og/eller involveret i klubbens byggeprojekter.
Står I overfor et byggeprojekt i klubben? Eller har I brug for sparring og input til et projekt, I allerede er i gang med? Det kan være, I gerne vil bygge et nyt klubhus, renovere det eksisterende, lave en tilbygning, bygge et kajakhotel, eller noget helt femte. På denne workshop kan du få vores input og gode råd til en byggeproces og få viden og inspiration fra klubber, som netop har været igennem et byggeprojekt. Strømmen Kajakklub har netop bygget nyt klubhus og kajakhotel. I juni måned indviede Struer Kajakklub og Struer Roklub deres nye fælles klubfacilitet LimfjordsHuset. Derudover vil der naturligvis også være god tid til at stille spørgsmål og sparre med os og hinanden.
Oplægsholdere er Flemming Larsen, Strømmen Kajakklub, Poul Nielsen, Struer roklub, Peter Hedegaard Struer Kajakklub.
Flere kvinder i surfski – mere talent på vandet!
Målgruppen for denne workshop er alle med interesse for klubudvikling, satsning på nye bådtyper, her surfski, flere kvinder i klubben og fokus på uddannelse.
I Nordhavn Kajakklub er de fleste surfskiroere kvinder – hvordan mon det kan være? Klubben svarer på dette, samt fortæller om erfaringer med træningshold – sommer- og vintertræning samt surfskien som begynderkajak. Hvis du er nysgerrig på hvad DKF’s uddannelsescentre er, kan Joachim også svare på det. Kom og få et friskt pust fra en af de nyere DKF-klubber med succes.
Oplægsholdere er Joachim Skovgaard Kristensen og Caroline Rud Nielsen fra Nordhavn Kajakklub.
Workshops kl. 16:00-17:30
Stævneudvikling – distancer, discipliner, mix, udtagelse o.s.v. Vær med i dialogen.
For trænere og alle, der arrangerer stævner eller har roere, der deltager i stævner.
I hvilken retning ønsker vi at udvikle vores stævner? Hvilken distancer skal der ros på i de forskellige aldersklasser (U12,14,16,18 og senior)? Skal det være det samme for kajak og kano, drenge og piger? Hvad med Mix både/hold? Ved hvilke stævner kunne der med fordel ros udtagelse til U landshold? Skal distancer fordeles på forskellige stævner? Hvor meget skal vi binde os op på OL distancer?
Niels-Peter Andersen (Pede) vil stille alle disse spørgsmål og flere til og inviterer Kim Wraae og Finn Pape med i dialogen.
Bestyrelsesrepræsentanter Lau Larsen og Rolf Sørensen faciliterer.
Hvordan skaber klubben og DKF de bedste rammer for sine instruktører?
For klubledere, klubinstruktører, klubtrænere, klubbestyrelser.
På denne workshop skal vi snakke om, hvordan klubben skaber de bedste rammer for sine instruktører. Vi skal bl.a. snakke om: Hvordan skabes gode organisatoriske, økonomiske og kulturelle rammer for klubbens instruktører? Hvordan sikrer vi at vores instruktører fortsat har motivation? Hvilke rammer kan klubberne opstille, som hjælper instruktørerne? Skal vi efteruddanne vores instruktører?
Det forventes at deltagerne bidrager til debat og måske gruppearbejde, omkring emnet. Målet er at ende ud med nogle konkrete idéer klubberne kan tage med hjem.
Kan klubben bidrage til en vej igennem uddannelsessystemet, som instruktøren nemt kan se sig i? Er der nogle barrierer i klubben, som besværliggør det at være frivillig instruktør? Og hvad kan DKF gøre?
Oplægsholder er uddannelseskonsulent, Morten Madsen.
Sådan sikrer du, at alle dine medlemmer læser, hvad du skriver og hører, hvad du siger!
For alle os, der ind imellem føler, at vi skriver og taler for døve øren – og vi er nok en del.
På workshoppen får du en skudsikker plan, der gør at alle klubbens medlemmer, begynder at følge med i livet omkring klubben.
Du lærer at genkende og koble dig på de kommunikationskanaler, som faktisk allerede fungerer i klubben – du bliver nu den, der optimerer dem og lærer, hvordan du, på en nem måde, skriver så det bliver relevant for medlemmerne og giver dem lyst til at gå i dialog.
Du får også en række gode tips til, hvordan du skriver fængende overskrifter, der sælger. Der bliver bliver god tid til spørgsmål, så du er velkommen til at komme med konkrete problematikker fra hverdagen.
Workshoppen afholdes af forbundets kommunikationskonsulent Niels Kliim.
Sådan skaber du et sundt og udviklende idrætsmiljø i din børne- og ungeafdeling!
For bestyrelser, klubber og trænere, som ønsker at opstarte eller styrke deres nuværende miljø for børn og unge.
Vi ønsker at belyse, hvad et godt idrætsmiljø er, ud fra et børne- og ungeperspektiv og at få klubberne til at lade sig inspirere og reflektere over egen praksis. Workshoppen består af oplæg fra to kajakklubber, der vil fortælle om deres erfaringer med at være en henholdsvis bredde- og ungdomsklub. Workshoppen afrundes med videndeling mellem klubberne og herefter fælles debat til fremtidig arbejde.
Oplægsholdere er et antal klubber med gode erfaringer og workshoppen faciliteres af børn- og ungekonsulenterne, Rasmus Birkkjær Bertelsen og Lærke Høyer.