Det danske landshold ved EM2022 kano- og kajakmaraton i Silkeborg.

Mads Brandt Pedersen, Silkeborg Kajakklub

Short Track 3,4 km enerkajak, Marathon 30,0 km enerkajak

Instagram

Trods sine bare 25 år har Mads Brandt Pedersen efterhånden etableret sig som ”kongen” af herre Senior Marathon.

Mads har som den eneste Marathon kajakroer igennem tiden præsteret at vinde både U23 og Senior ved det samme verdensmesterskab og lavede også samme bedrift ved europamesterskaberne.  Mads har opnået at vinde verdensmesterskab både som Junior, U23 og Senior.

Mads Brand blev verdensmester i Herre Senior i både 2019 og 2021.

Mads Brandt Pedersen der en den regerende Verdensmester og satte en tyk streg under hans favoritværdiged ved at vinde guld i Short Track og sølv i Marathon ved det netop overståede World Games i Alabama i juli.

Fotokredit: ICFMEDIA

Søren Maretti, Silkeborg Kajakklub

Marathon 30,0 km enerkajak, Marathon 30,0 km toerkajak (Nikolai Thomsen)

Instagram

25-årige Søren Maretti er 5dobbelt Dansk Mester i Marathon K2 og med mange tidligere starter for det danske Marathon landshold, er det en yderst erfaren herre der satser stort på at få sit internationale gennembrud, på hjemmebane i Silkeborg.

Tilbage i 2015 vandt Søren Maretti sølv i K2 Junior. Søren Maretti har et stort potentiale. Indtil nu altid blevet ved lige ved og næsten, med de internationale senior topplaceringerne.

Niveauet er meget højt på det dansk Marathon landshold og det bliver interessant at følge Søren i K1 løbet hvor han blandt andet skal drage fordel af sine hurtige overbæringer. Sammen med Nikolai Thomsen i K2 er der store forventningerne til en topplacering ved EM i Silkeborg

Nikolai Thomsen, Silkeborg Kajakklub

Marathon 30,0 km toerkajak (Søren Maretti), Marathon U23 26,2 km enerkajak

Instagram

20-årige Nikolai Thomsen er trods sin unge alder efterhånden en af de mere garvede Marathon roere på landsholdet.

Nikolai Thomsen debuterede internationalt i Marathon allerede som 15-årig i junior klassen. Hans internationale gennembrud fik han da han i 2018 blev verdensmester i Junior K2 sammen med klubkammeraten Thorbjørn Rask. Siden har han etableret sig i toppen af det internationale ungdomsfelt med Verdensmesterskaber i K1 både i Junior i 2019 og U23 i 2021, samt bronze i Junior K2 med Philip Knudsen i 2019

Som optakt til EM på hjemmebane i Silkeborg, deltog landsholdet i maj i Marathon World Cup i Prag hvor Nikolai Thomsen sikrede sig en Bronze i Herre Senior klassen, hvilket giver forhåbninger om at Nikolai Thomsen vil blande sig i medaljekampen i U23.

Philip Knudsen, Lyngby Kanoklub

Marathon 30,0 km toerkajak (Noah D. Pedersen), Marathon U23 26,2 km enerkajak

Instagram

20-årige Philip Knudsen er en alsidig kajakroer, med et stort talent og potentiale indenfor både Sprint og Marathon. De seneste år har Philip koncentreret sig om Marathon og har opnået flotte internationale resultater. Ved Verdensmesterskaberne i 2019 blev det til sølv i junior K1 og Bronze i K2 med Nikolai Thomsen.

 

Som optakt til EM på hjemmebane i Silkeborg, deltog landsholdet i maj i Marathon World Cup i Prag hvor Philip Knudsen sikrede sig en Bronze i Short Track i Herre Senior klassen.

Philip Knudsen er en stærk roer som forventes at blande sig i medaljekampen i U23

Noah D. Pedersen, Silkeborg Kajakklub

Marathon 30,0 km toerkajak (Philip Knudsen)

Instagram

19-årige Noah D. Pedersen er en af de yngre talenter der er på vej frem i Seniorklassen.

Han har dog allerede slået sit navn fast som en yderst kompetent mandskabsroer og blev i 2019 Europamester i K2 Junior sammen med makkeren Silas Rundholm.

Det er netop i K2 at Noah skal repræsentere Danmark på hjemmebanen i Silkeborg, og sammen med makkeren Philip Knudsen udgør de et stærkt team

Cathrine Rask, Silkeborg Kajakklub

Short Track 3,4 km enerkajak, Marathon 26,2 km enerkajak        

Instagram

Efter en længere skadespause er lokale Cathrine Rask tilbage i den internationale Marathon Elite.

Cathrine er den mest alsidige kajakroer på landsholdet og på sit CV har hun blandt andet et verdensmesterskab i firerkajak 500m for juniorer, ligesom hun som junior blev dobbelt europamester i maraton i enerkajak og toerkajak, sidstnævnte sammen med klubkammeraten Line Langelund Eriksen, herudover fik hun Sølv i Junior K2 sammen med klubkammeraten Anne-Sofie Winther ved Verdensmesterskaberne i 2015

Ved World Cup i Ungarn i 2021 vandt hun bronze over 5.000 meter i enerkajak.

Ved verdensmesterskaberne i Marathon i 2021 vandt hun guld i u23.

Også hun, har senest ved World Games i Alabama, med et sølv på Marathon distancen, bevist at hun skal regnes blandt favoritterne til EM i Silkeborg

Anne-Sofie Winther, Silkeborg Kajakklub

Short Track 3,4 km enerkajak, Marathon 26,2 km enerkajak

Instagram

25-Årige Anne-Sofie Winter har i de seneste år udviklet sig til en topatlet på Marathon distancen og arbejder hårdt på at etablere sit navn i verdenseliten indenfor Marathon Kajakroning.

Anne-Sofie Winther har tidligere taget en sølvmedalje i Junior K2 ved Marathon Verdensmesterskaberne i 2015, sammen med klubkammeraten Cathrine Rask.

Det bliver spændende om det skal være på hjemmebane i Silkeborg at Anne Sofie Winther skal få sit internationale gennembrud i seniorklassen.

Pernille Kuijers Hostrup, Vallensbæk Kano og Kajak Club

Marathon 26,2 km toerkajak (Sofie B. Hansen), Marathon U23 22,6 km enerkajak

Instagram

19 årige Pernille Hostrup er i gang med sin kun anden sæson som Senior og har allerede med sin performance i foråret bevist at hun skal regnes med i eliten.

Ved den seneste Worldcup i maj i Prag vandt Pernille Hostrup sølv i både Short Track og Marathon Dame Senior.

Pernille har tidligere haft top 10 præstationer i Junior og U23, men med hendes præstationer i foråret må hun regnes blandt favoritterne i U23.

Sophie B. Hansen, 361 Kano- og Kajakklub

Marathon 26,2 km toerkajak (Pernille Hostrup)               

Instagram

19-årige Sophie B. Hansen er ligeledes en af de yngre talenter der er på vej frem i Seniorklassen.

Sophie har som Junior roer opnået flotte resultater ved EM og VM i sprint.

Ved Verdensmesterskaberne i Marathon i 2021 vandt Sophie Bronze i Junior K2 sammen med makkeren Karoline Nielsen.

Som førsteårs senior bliver det en af de større udfordringer, sammen med makkeren Pernille Hostrup at kæmpe med i toppen af feltet.

Mathilde Rasmine Roed, Køge Kano og Kajak Klub

Marathon 26,2 km toerkajak (Anne Hauge Sørensen)                                                             

Instagram

21 årige Mathilde Rasmine Rode har tidligere bevist sit store talent indenfor for kajakroning gennem at vinde sølv på sprint distancen 1.000 m ved Junior EM i 2019.

I år er det Marathon det gælder, hvor Mathilde Rasmine Roed stadig er et forholdsvis ubeskrevet blad

Sammen med sin klubkammerat Anne Hauge Sørensen er det et godt sammenroet makkerpar der skal repræsentere Danmark i Dame Senior K2 Marathon.

Katja Eriksen, Vallensbæk Kajakklub

Short Track 3,4 km enerkano

Instagram

Katja er et endnu relativt ubeskrevet blad inden for Landsholds deltagelse i Marathon.

Kanosporten er på vej frem i Danmark og det er første gang i mange år at Danmark bliver repræsenteret på damesiden i et Kano Marathon Mesterskab.

Katja Eriksen er en yders dedikeret del af det danske landshold og det bliver spændende at se om Katja kan gøre sig gældende i et internationalt felt.

Trænerteam

Karsten Solgaard

Maraton-landstræner gennem en lang årrække. Tidligere maratonroer på højeste internationale niveau. Medaljetager i Senior-VM i k2

 

Thomas Rask

Assistent for landstræneren siden 2015 til EM/VM. Tidligere sportschef & ungdoms træner i Silkeborg kajakklub. Tidligere eliteroer på mellemdistancen.

 

Klaus Thomsen

Maraton koordinator for DKF, sørger for at del hele sker på rette tid og sted. Træner i Silkeborgkajakklub. Tidligere kaproer på mellemdistancen og maraton.