Kajakpolo

You are here:

Sprøjtende vand, hvirvlende pagajer, drejenemme kajakker og en flyvende bold: Det er kajakpolo, kajaksportens holdsport

Se mere om kajakpolo på http://kajakpolo.kano-kajak.org/

Kajakpolo er en hurtig bold-sport og kan lidt grovtegnet beskrives som en blanding af vandpolo og basketball.

Kajakpolo spilles i specielle korte kajakker (max 3 m.) af plastik eller fiber. Banen er 23 x 35 m. Den kan lægges på søer, floder, svømmehaller, friluftsbade og havet. På de korte sider af banen befinder sig på hver side, i to meters højde, et 1 x 1,5 m stort mål.

Hvert hold består af fem spillere på banen og maximalt tre udskiftningsspillere. Boldene er specielle vandpolobolde og må kastes med hånden eller pagajen. Spilletiden er 2 x 10 minutter.

I starten af hver halvleg placerer spillerne sig med bagenden af kajakken på hver deres baglinje. Ved lyden af dommerfløjten bliver bolden kastet på midten af banen, og en fra hvert hold sprinter af sted for at få boldbesiddelse. I spilleforløbet er der, som i de andre boldsportsgrene, målkast, hjørnekast, indkast og dommerbold (uklar boldbesiddelse).

Målmand er den spiller, der ligger under det forsvarede mål med sin pagaj i vejret. Han/hun må ikke angribes af modspillere. Der spilles med flyvende målmand så enhver kan overtage målmandsrollen.

 

Gammel sport er blevet in igen

Kajakpolo er ‘in’, men ny er denne sport ikke. I 1927 blev det første tyske landsmesterskab afholdt. I Danmark afholdtes det første DM i 1998.

Kajakpolo kan spilles hele året. De fleste steder trænes der flere gange ugentligt . Om sommeren spilles der udendørs, mens nogle klubber om vinteren har adgang til svømmehaller.

Hele året er der forskellige turneringer rundt om i Danmark. Der er således både danske mesterskaber og andre stævner af mere social karakter. I turneringerne er der hold på alle niveauer, ligesom der kan spilles på både junior-, dame- og herrehold. Se mere om kajakpolo på http://kajakpolo.kano-kajak.org/

Indendørs

Kajakpolo kan også spilles indendørs. Spilles der i 25 meter bassin, sker det tit med firemands-hold og med regler der er tillempet den mindre plads.

Der bliver arrangeret officielt Danmarksmesterskab for både damer og herrer.

 

Lån en polopakke

DKF har to polopakker, som vi låner ud til klubber, der gerne vil igang med Kajakpolo. Læs mere

 

Kajakpoloøvelser

Paul Clyde Hammond har udarbejdet denne bog, der indeholder øvelser, der kan bruges, hvis man skal i gang med at træne kajakpolo. Bogen er skrevet i 1992, og den skal bruges med dette in mente.

Kom i gang med kajakpolo


Dette kompendium giver inspiration til at udføre et begyndertræningsforløb i kajakpolo. Det henvender sig til kajakklubber, der ønsker at starte nye kajakpolohold. Indeholder et samlet program med øvelser. Skrevet af Sanne Johansson & Mai-Britt Marseen.