Surfkajak

You are here:

Kajaksurfing –  for dem der vil have fart

På trods af, at kajakken længe har været brugt til ture og racing, opstår der løbende nye konkurrenceformer indenfor sporten.

En af disse nye discipliner er surf kajaksejlads. Ikke overraskende anvendes der surfkajakker til disse konkurrencer. De er designet til at være lette at manøvrere og er desuden forholdsvis små. Kajakkerne tages med ud til stranden, og der gives “gas” hen over bølgerne. Det er sandt! Formålet er faktisk at surfe blot med en kajak i stedet for et surfbræt.

 

Derfor er surfkajakker designet med plant skrog. Det betyder, at når kajakken rammer en bølge, skubbes den højt over vandoverfladen. Derfor kan kajakken bruges til at surfe tilbage til land.

De fleste af disse surfkajakker minder meget om andre små specialkajakker, idet de er designet til at være nemme at manøvrere – men ikke nødvendigvis nemmere at bruge.

Kun for erfarne kajakroere

Der bør kun købes en surf kajak, hvis du allerede har stor erfaring fra en almindelig kajak. Det skyldes, at du kan få mange skader i en surf kajak, hvis du ikke ved, hvad du foretager dig. Desuden bør du også lære din egen surfkajak at kende, inden du anvender den til egentlig surfing.

Det skyldes, at de forskellige surf kajakmodeller har forskellige egenskaber og manøvreres forskelligt. Så du bør sikre dig, at du er i stand til at buge den aktuelle kajak, inden du trækker den i vandet.

 

 

 

Flere navne

Surf kajakker går under flere andre navne. Så hvis du er på udkig efter en surfkajak, bør du også holde øje med rodeokajakker, rodeobåde og rodeodecked både. De fleste af disse både er under 9 fod lange, selvom nogle dog kan være helt op til 3 1/2 meter. Det kan dog anbefales at anskaffe en af de mindre surfkajakker til kajaksurfing.

Hvis du synes, at whitewater play boating er sjovt, bør du helt klart prøve en surf kajak. Det er en ny kajakaktivitet for dem, der er til ekstrem kajaksejlads.