FAQ om sikkerhedsbestemmelser

You are here:
Spørgsmål Svar
Her står ikke noget med, at der skal være følgebåd under stævner? Dette vil være beskrevet i stævneforskriften.
Der står, at medlemmer, der har eller får en sygdom, som kan medføre lammelser eller bevidsthedstab, skal orientere klubbens bestyrelse herom. Får bestyrelsen så et ansvar for disse roere og skal de stille særlige krav til dem? Bestyrelsen har det samme ansvar som den hele tiden har haft. Opgaven består i at tage stilling til

1) om man vil have regler på området

2) hvis man vil have regler – hvilke regler man så vil have.

Hvad forstås ved at “organisere sikkerhedsarbejdet i klubben” Bestyrelsen skal sikre

1) at der er et sikkerhedsarbejde.
2) gennemtænke om sikkerheden er i orden. Det eneste konkrete krav til arbejdet er, at der skal udarbejdes nye sikkerhedsbestemmelser.

Vi ANBEFALER, at ansvar for sikkerhed er specifikt placeret hos person/gruppe.

Hvorfor skal klubbens bestyrelse have ansvar for de private kajakker? Bestyrelsen har ansvar for roning i klubben – så er det underordnet, hvem der ejer kajak/kano.
Hvordan skal bestyrelsen kunne stå inde for sikkerhed i alle klubbens kajakker? Det gælder ikke kun kajakker – det gælder alt udstyr. Få inspiration til, hvordan det gøres i Skovshoved, Lyngby og Rungsted.
Hvorfor skal man kunne svømme 600 m ved frigivelse? Hvad hvis man ikke kan senere? Som roer skal man vedligeholde sine sikkerhedsmæssige færdigheder. Det gælder også svømmekravene.

I følge ulykkesstatistikken (DKF 2013) så redder du dig i halvdelen af tilfældene ved at kunne svømme.

Hvordan hænger det her sammen med Søfartstyrelsens sikkerhedsinstruks Klubbens sikkerhedsbestemmelser gælder for klubbens arrangementer. Hvis der er arrangementer som sommerskoler for børn, polterabend-arrangementer – så skal der jf Søfartstyrelsen udarbejdes en sikkerhedsinstruks. Klubbens ansvarsforsikring (idrættens forsikringer) dækker også aktiviteter, hvor der skal udfærdiges sikkerhedsinstruks.
Hvad menes med at beskrive regelsæt? Skal alle punkter stå der? Opgaven består i at tage stilling til

1) om man vil have regler på området

2) hvis man vil have regler – hvilke regler man vil have og skrive disse regler ned.