Andre events – terminsliste

You are here:

Omkring 1. august skriver DKF’s sekretariat til klubberne og beder dem oplyse, hvornår de vil holde events, stævner og løb i næste kalenderår. Nedenfor  kan du se nogle af de arrangementer, som klubberne plejer at afholde i løbet af et år.

Du kan se alle løb, turneringer og aktiviteter i kalenderen. Klik her

 

Amager Strandpark Rundt

Løbet skydes i gang med en flot Le Mans start fra strandbredden, før kajakker får vandet til at syde af de mange pagajer, der pisker afsted mod Øresund.  Roerne skal fire gange rundt om strandøen og undervejs forcere to strandoverbæringer på ca. 150 km. Vil man ikke ro den lange tur, kan man stille op i trimløbet, som er på 10 km med en enkelt overbæring.
Start, overbæringer og målspurt sker samme sted og løbet er derfor nemt at følge for publikum. På basen er der boder med mad og drikke, speak og musik – så tag familien og bikinien med og nyd dagen på stranden.

 

Bagsværd Regatta

Bagsværd Regatta organiseres af regattasamarbejdet ’Regatta Gladsaxe’ bestående af de 3 klubber: 361 Kano og Kajakklub, Nybro-Furå Kano- & Kajakklub samt Gladsaxe Kano og Kajakklub og finder sted på Bagsværd Sø.
Bagsværd Regatta er åben for alle senior-, junior-, ungdoms- og yngste roere, samt børnekajakker.
Distancer er 200 m, 500 m, 1.000 m, 1.250 m for U12 og 2.500 m for U14 og U16.

 

Fænø Rundt

Kajakstævne Fænø Rundt, 13 km i det naturskønne Lillebælt ved Middelfart. Kajakklubben Strømmen inviterer dig til at ro med i stævnet, om du er til konkurrence eller til en skøn søndagstur er valgfrit.

 

Guldborgsund Kajak Marathon

Guldborgsund Kajak / Havkajak Klub afvikler Guldborgsund Kajak Marathon. Der er  2 ruter, et trimløb på 15 km og en marathonrute på 21 km. Guldborgsund Kajak Klub er centralt placeret i Nykøbing Falster by på Lolland-siden. Af hensyn til publikum er begge ruter lagt således at kajakklubben passeres flere gange, dog uden overbæringer. Selvom Guldborgsund ligger tæt mellem Lolland og Falster kan der være dage hvor bølger, blæst og strøm stiller krav til roernes færdigheder, derfor anbefales det, at deltagerne har færdigheder svarende til IPP 2.

 

Maribo Marathon

Dette marathonløb er placeret i forbindelse med Maribo-Regattaen og afvikles lørdag meget sent på eftermiddagen (ca kl. 17,00) og med afslutning først på aftenen. Start og mål v/klubben. Distancen er ca. 21 km fordelt over 3 runder og med hele 3 overbæringer på græs/sand på ca. 100 m for seniorer og U18/U16. For U14 roes der ca.14 km (2 runder) og U12 ca. 7 km (1 runde).

 

Maribo-Regattaen

Maribo-Regattaen afvikles på rosportsanlæg, som er placeret med mållinie lige ud for klubben. Der er 9 baner à 1.000 m med bøjer for hver 12,5 m samt markering af 200m,
500m og 1.000m starter, og der er de nødvendige vendebøjer. Klubben råder over et meget stort grønt område ved siden af klubben med mulighed for campering, og byens vandrehjem ligger kun 200m fra klubben; ellers er der campingplads på den modsatte side af søen, en del ”bed and breakfast” samt et par hoteller i byen. Da Maribo-Regattaen er placeret i St. Bededagsferien (fredag-lørdag-søndag) så er der også rig mulighed for en forlænget weekend på Sydhavsøerne.

 

Mølleåens Blå Bånd

Mølleåens Blå Bånd er et løb med en lang historie, skabt da man begyndte maratonroningen, og udviklingen har været enorm; fra cirka 50 deltagere i starten og frem til 600 deltagere i 2013. Løbet har altid været afslutningen på en lang sæson inden for Dansk Kano og Kajak Forbund.

 

Odense Marathon

Kano og Kajakklubben Odin afholder Odense Marathon på Odense Kanal. Løb i alle klasser både senior og master efter Dansprint-Cup reglerne + i trim og turbådsklassen.

 

Paradisløbet

Silkeborg afholder Paradisløbet i Silkeborg. Løbets 24 km for senior og U18 foregår i en af den danskes naturs flotteste kulisser, nemlig den nyudsprungne bøgeskov.

 

Randers City Kajak Marathon

Gudenaa Kano og Kajakklub afholder Randers City Kajak Marathon, byder på et spændende, publikumsvenligt, bynært kajakløb på den smukke Gudenå. Fire km rundbane forbi Randers Regnskov og Randers vartegnet “Den Gyldne vase”.  Randers City Kajak Marathon er for alle roere, motionister som kaproere. Distancer: 12 km og 20 km samt børnerute på 8 km.

 

Sorø Maraton

Sorø Kajakklub afholder løbet, der har fællesstart for alle klasser der skydes af kl. 12. Ruten søen rundt er syv km og roes henholdsvis 1,2 eller 3 omgange. Der er ingen overbæring.
Søen er smukt belligende i Sorø og byder bl.a på udsigt til skove,springvand på søen og Sorø Akademi.