DM i Kajakpolo

You are here:

Danmarksmesterskabet i kajakpolo afholdes hvert år i sommermånederne og afvikles over en række udendørs stævner, som kaldes Danmarksturneringen (DT)

Turneringen er opdelt i forskellige rækker, så det er muligt for hold på alle niveauer at deltage. I herrerækken er der typisk ca. 25-30 hold fordelt i en liga, en 1. division og en 2. division. 2. division fungerer som en begynderrække. Hvis der er hold nok, oprettes der yderligere divisioner. Der findes også en damerække og en U18-række, som ligeledes spiller over de samme stævnerunder.

Hver stævnerunde for de forskellige rækker afvikles over en enkelt weekend-dag og placeres rundt omkring i landet. DT-stævnerne har tidligere været fordelt i byer som København, Vallensbæk, Stege, Odense, Århus, Viborg, Haderslev/Flensborg.

I de indledende runder spilles der kvalifikationskampe, som bestemmer hvilke hold, der spiller om op- og nedrykning. Se mere information om stillinger, resultater, regler, struktur og kommende programmer på turneringssiden.

 

Liga

Otte hold

Grundspil: Alle mod alle. To gange over tre runder

Slutspil: De fem bedste hold spiller slutspil alle mod alle, hvorefter der spilles finalekamp + bronzekamp. Ligaens nummer 6 til 8 spiller alle mod alle med de tre bedste hold i 1. division om nedrykning.

 

1. Division

Otte hold

Grundspil: Alle mod alle. To gange over tre runder.

Slutspil: De bedste tre hold spiller om oprykning med Ligaens nummer 6-8. Nummer 4 til 8 spiller om nedrykning med de tre

bedste hold i 2. division.

 

2. Division

Seks til otte hold

Grundspil: Afhængig af antalt tilmeldte spilles: Alle mod alle. Tre gange over tre stævner eller alle mod alle to gange over tre stævner.

Slutspil: De tre bedste hold i 2. division spiller om oprykning til 1. division. De øvrige hold spiller om nedrykning til 3. division mod de tre bedste hold i 3. division.

 

Dame/U18

Afgøres, når vi ved hvor mange tilmeldte hold, vi har.