DM Maraton

You are here:

DM i Maraton

DM i Maraton 2022 foregår på Jels Sø den 26. – 28. august 2022. Dette er en helt ny arena for maraton, som vi glæder os til at indvie. Dette bliver samtidig en test af søen for VM i Maraton i 2023, som skal også foregå på Jels Sø.

Maraton er en virkelig populær løbsform som er meget udbredt over hele landet. Maratonkaproning foregår på åer, søer, fjorde og det åbne hav som endages eller flerdages arrangementer. Banen/strækningen er markeret med bøjer ved vendinger.

Overbæringer i løb med kajakkerne

Som noget særligt ved maratondistancen er der indlagt en eller flere overbæringer, hvor roerne går i land og løber et stykke med kajakken, hvorefter de sætter kajakken i vandet og ror videre. DM distancen er den hårde, hvor der ikke spares på overbæringerne.

Velbesøgt

Løbet er godt besøgt af såvel unge som de mange masterroere fra 35 år og opefter.  Arrangør er typisk en af klubberne i Dansk Kano og Kajak Forbund. I 2022 er det Dansk Kano og Kajak Forbund i samarbejde med Vejen Kommune og det lokale foreningsliv i Jels herunder bl.a. Vikingespil Jels og Jels Roklub.

Program for DM2022 i Jels, Vejen

Fredag den 26. august starter vi kl. 15:30 til ca. kl. 18.00.

Tryk her for program for Fredag, Short Track 

Tryk her for foreløbig løbsliste fredag Short Track.

Lørdag den 27. august er første løb kl. 9:15 (Holdmøde kl. 8:00). Sidste løb forventes at starte kl. 14:08 og slutte ca. kl. 16:30.

Søndag den 28. august er første løb kl. 9:00 og sidste løb er kl. 13:04.

Tryk her for program for Lørdag og Søndag, Traditionel Maraton Distance 

Tryk her for foreløbig løbsliste lørdag og søndag.

Parkering/trailerparkering/bådopbevaring
Parkering skal ske på det afmærkede område Cirkuspladsen, ved Planetariet. Båd og trailer opbevaring skal ske på det grønne område øst for Jels Søbad, her vil det også være muligt at opsætte klubtelte – samt at overnatte i telt. Campingvogne og Mobilhome henvises til P-pladsen ved Thorhallen.

Mad og drikke
Under hele stævnet vil der være mulighed for at købe vand, kaffe, kage, frokost m.m. på stævnepladsen. Beliggende ved Jels Søbad. Derudover invitere arrangørerne til fælles sammenkomst lørdag aften i Thorhallen (tilmelding til dette senest lørdag kl. 12).

 

 

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=mKOXoZTstKI[/youtube]