TURKAJAK

Elsker  du følelse af en kajak er glider lydløs hen over den helt blanke sø en sommeraften mens naturen og dyrene gør klar til natten.

Turkajakken er den klassiske kajaktype, der kom til Danmark for over 100 år siden. Oprindeligt lavet i træ og lavet til at kunne færdes på søer, åer og fjorde og langs kyststrækninger, både som trænings og rekreationel padling.

FAKTABOKS TURKAJAK

Længde: 5,20 meter

Bredde: ca 50-60 cm

Vægt: 10-20 kg

Turkajakken er for dig der gerne vil kombinere træning med smukke naturoplevelser!

Hvad er en turkajak?

Turkajakken er en alsidig type kajak, der kan bruges til en lang række formål. 

Den er designet til at være hurtige og stabile. Den slanke stævn giver dem en god fart, mens det brede agterparti giver dem stabilitet.

Turkajakken har en slank stævn og et bredere agterparti. Dette giver dem en god fart og stabilitet. Den er typisk kortere end havkajakker, hvilket gør dem lettere at manøvrere. 

Turkajakken er ikke så stabile som havkajakker, men de er stadig stabile nok til at bruge på en lang række vandområder, herunder søer, åer og kanaler og fjorde. 

De er populære blandt både begyndere og erfarne padlere, og der findes et bredt udvalg af modeller at vælge imellem.

Turkajakker er typisk lavet af glasfiber eller plast. Glasfiberkajakker er mere lettere og stive end plastkajakker, men de er også dyrere.

Turkajakken er en god mulighed for både begyndere og erfarne padlere. De er nemme at lære at bruge og kan bruges på en lang række vandområder.

Turkajakken er ideel til dagsture og motion. 

Vigtigt at have styr på teknik og sikkerhed

Ønsker man at komme igang med turkajak er det oplagt at tage kontakt til din lokale kajakklub og spørge dem til råds. De kan vejlede og uddanne i alt fra teknik og sikkerhed til kajakvalg og udstyr, samtidig med at du får mulighed for at teste de forskellige kajakkermodeller og typer og få et netværk som du kan nyde kajaksporten med. 

Du kan finde de lokale klub her

Dansk Kano og Kajakforbund har et grundigt et grundigt kursusforløb, hvor man både lærer at ro og lærer om sikkerhed på vandet. Du kan læse om vores roeruddannelse her

Udviklingskonsulent

Silas Kraul

E-mail sk@kano-kajak.dk

Tlf.: +45 2871 7572