Kajakpolo landshold

You are here:

Elitearbejdet inden for kajakpolo skal styrkes de kommende år og på sigt opnå internationale topresultater og medaljer ved EM og VM. Det er visionen for kajakpololandsholdene, som sportschef Martin Dagnæs endnu engang står i spidsen for.

Udtagelser 2018

folder

Udtagelser 2017

folder

Handlingsplan for Herre, senior

Der holdes landsholdssamling i januar og i løbet af foråret. Her er potentielle kandidater til herrelandsholdet blevet inviteret. På baggrund af disse samlinger vil der blive udtaget en bruttotrup på op til ti spillere, som deltager i sæsonens hovedstævner. I løbet af sæsonen bliver holdet reduceret til otte spillere, som skal repræsentere Danmark ved EM i august 2017 i Saint Omer, Frankrig. Sæsonen 2017 tegner spændende – der er kommet ny træner ved Peter Ravn, efter nogle gode år med Pixi ved roret. Peter har tidligere haft succes med U21- herrelandsholdet og vil arbejde mod medaljer indenfor en kort årrække ved de store mesterskaber. Ved VM i Siracusa opnåede herrelandsholdet en 8. plads, og det er planen at gøre dette bedre ved det kommende EM og igen ved VM 2018 i Canada. Ift. 2016 er spillertruppen udvidet med nogle af de unge talenter fra vores U21-hold, som vandt medaljer i 2014 og 2015. Der kommer således mere konkurrence om de attraktive pladser på herrelandsholdet de kommende år, og Peter forventer således også gode muligheder for at intensivere træningen og konkurrencen på holdet og herved opnå bedre placeringer ved de kommende mesterskaber. 2017 og 2018 bliver nogle spændende år for vores herrelandshold.

Handlingsplan for Dame, senior

Der holdes landsholdssamling i januar og i løbet af foråret. Her er potentielle kandidater til damelandsholdet blevet inviteret. Landstræner Søren Bojer Kristensen ser frem til en spændende sæson. Det danske damelandshold står overfor en spændende sæson i 2017. Holdet skal bygge videre på den gode præstation fra VM på Sicilien, hvor de spillede sig i top 12. Og hvor de undervejs udfordrede flere gode hold fra top 8 i verden. Det danske damelandshold er i en proces, hvor de skal toppe til VM i Canada i 2018. Derfor er der i 2017 fokus på at videreudvikle holdet, både, at holdet får en større brede med høj kvalitet, samt, at holdet bliver endnu dygtigere til at holde sig til konceptet. Det er også vigtigt for holdet, at spillerne hver især er i stand til at præstere på et højt fysisk niveau samt på det tekniske. Disse egenskaber skal holdet arbejde med under stævner og træ- ningssamlinger hen over hele 2017. I den kommende sæson deltager damelandsholdet i følgende turneringer:

• OCI i Odense, januar
• Göttinger Flanderscup, maj
• ECA i Skovshoved, juni
• ECA i Mechelen Belgien, juni
• Skovhoved Open, august
• EM i Frankrig St. Omer, september

Handlingsplan for U21

Der holdes landsholdssamling i januar og i løbet af foråret. Her er potentielle kandidater til U21-landsholdet blevet inviteret. På baggrund af disse samlinger vil der blive udtaget en bruttotrup. Efter to år med Jonas Ankjær som landstræner, byder vi velkommen til Pete Davey som kommer fra England. Mathias Kløjgård Jensen vil hjælpe Pete og fungere som fysisk træner. Pete ser frem til nogle spændende år med danske talenter og håber meget at kunne udvikle den gode talentmasse, så vi igen kan vinde medaljer som U21-herrerne opnåede både ved VM 2014 og EM 2015.Så der stiles klart efter en bedre placering end 10. pladsen ved VM i Siracusa 2016. På kort sigt er holdets målsætning at være blandt de seks bedste lande i verden og en podieplads til VM 2018. Pete Davey udtaler, at coaching af U21 er er en meget spændende mulighed, og det er klart, der er en stor vilje til at vinde medaljer ved de næste to store mesterskaber. Den endelige trup vil bestå af spillere med høje niveauer af dygtighed, fitness, spil-bevidsthed og vilje. Stor værdi vil også placeres på spillere, der spiller godt sammen.

Handlingsplan for U18

Sæsonen 2017 vil arbejde med integrering af de bedste U18-spillere som en del af U21-landsholdet, hvor der vil blive etableret et U21 B-hold. Dette set ift. den store talentmasse vi pt. har i denne aldersgruppe. Der holdes landsholdssamling i januar og i løbet af foråret. Her er potentielle kandidater til U18-landsholdet (U21B) blevet inviteret. På baggrund af disse samlinger vil der blive udtaget spillere, som deltager i to til tre internationale turneringer i løbet af 2017. U18-spillere og holdets træner sparrer med U21-landsholdet, således at U18-spillerne kender spilsystemer. Når spillerne falder for aldersgrænsen på U18-holdet er målet, at spillerne skal have et niveau, så de kan indtræde på U21-landsholdet. Ud over vores U18-spillere er der en del yngre herrespillere, som kan afprøve deres talenter på U14 eller U16. Der arbejdes også med at finde supplerende træningsmuligheder, samt deltagelse i turneringer som nationale hold for disse spillere. Landstræner er Pete Davey og Mathias Kløjgård Jensen er fysisk træner.