Paracanoe landsholdet

You are here:

Paracanoeing er en fysisk krævende sport, hvor det drejer sig om på hurtigst mulig tid at ro 200 meter enten i kajak eller i outrigger-kano. Det er den kendte ildsjæl og vinder af Nordeas “Gør det muligt” pris 2010, Lone Bro Madsen fra Vallensbæk Kano og Kajak Club, der som sportschef står i spidsen for paracanoelandsholdet, mens Super Kraftcenter Vallensbæks cheftræner Christian Grau er holdets træner.
I 2016 var paracanoeing for første gang på det olympiske program, dog udelukkende med atleter i kajak.
I Tokyo 2020 kommer der også atleter i outrigger-kano med på programmet. I begge discipliner klassificeres man i tre klasser, der defineres ud fra mange forskellige kriterier.
Principielt ror de med mindst handicap i KL 3, således at KL 1, er dem med sværest handicap.
Der er selvfølgelig et krævet `mindste-handicap´ og man skal gennem mindst 2 klassificerings-processer, før man bliver sat i klasse.

Egenbetaling og landsholdstøj Læs mere om egenbetaling og landsholdstøj på kano-kajak > landshold-elite > sprint-landshold
Sportchef og landstrænere I Vallensbæk Kano og Kajak Club ligger Danish Paracanoeing Center, hvor den daglige træning foregår.
Centret har både materiel samt andre faciliteter, der er egnede for handicappede.
Der er både speciallæge i idrætsmedicin, fysioterapeut samt trænere og ledere med specialviden omkring handicap, klassifikation og internationale stævner til rådighed.