Til Kano-Kajak.dk ↩

Få rådgivning om klubbens faciliteter


FACILITETER


[ TEKST: Kamilla Ryding & Niels Kliim  ]
12. december 2023

Klik hvis du vil dele!

Driller låsesystemet, bliver klubhuset oversvømmet i stormvejr? Er der for højt til den øverste hylde i kajakstalden eller er naboens bådebro gået i stykker og er til fare for alle i en glasfiberbåd?

Artiklen du sidder med her, blev oprindeligt skrevet i 2020, hvor Kamilla Ryding netop var blevet ansat af DKF og Danmarks Forening for rosport. Indholdet er dog fuldstændigt lige så aktuelt i dag, som det var tilbage i 2020 blot er der sket den ænding, at Kamilla, i dag, ikke kun dækker facilitetsområdet for DKF og Dansk Forening for Rosport, men også for Dansk Sejlunion.

Facilitetsområdet, i de tre forbund, er med tiden blevet langt mere formaliseret og kører i dag et parløb med miljøområdet, under det paraplyen “Blå Ambassadører”, som du kan læse meget mere om her

Står I f.eks. over for at skulle have et nyt klubhus eller renovere det gamle? Mangler I gode løsninger til opbevaring af jeres kajakker?

“Uanset hvad, så vil jeg forsøge at rådgive jer på bedste vis, f.eks. ved at give råd og vejledning til, hvilke puljer og fonde, der er gode at søge, hvad man med fordel kan fokusere på i en fondsansøgning og hvordan man søger tilladelser til byggeri,” forklarer Kamilla Ryding. Hun fortsætter:

“Vi vil også gerne støtte jer i kontakte med f.eks. jeres kommune, hvis dialogen er gået i hårdknude, eller hvis I har brug for vores støtte for at give jeres henvendelse mere tyngde.”

Smart kano- og kajakopbevaring

I DKf har vi været i kontakt med flere klubber, som har udfordringer ift. opbevaring af deres kanoer og kajakker. Vi har derfor fokus på, at kunne rådgive omkring hvordan man som klub bedst og smartest kan opbevare kajakker, pagajer og øvrigt udstyr. Det gælder både, hvis klubben har egen bygning eller lignende til rådighed, hvis klubben ikke har egne faciliteter og derfor skal låne eller leje plads andre steder, hvis der er udfordringer med at få plads på havnearealer osv.

“Har din klub fundet frem til en god og smart løsning på opbevaring af kajakker og øvrigt udstyr hører vi derfor meget gerne fra jer,” efterlyser Kamilla, der også gerne vil kontaktes, når klubber oplever udfordringer med at få opbevaret kajakker, ikke får stillet opbevaringsplads til rådighed af kommunen eller har problemer med at få tilladelser fra myndigheder.

Klimasikring at klubhuse, kyststrækninger, havne og vandløb

Et andet område, som Kamilla også har fokus på er klimasikring.

Alt tyder på, at klimasikring i form af nye diger langs kyststrækninger, havne, vandløb og klubhuse kommer til at fylde meget fremover.

“I DKF er vi derfor meget opmærksomme på denne problematik og vi er aktive på området. Vi har derfor fokus på at kunne give klubberne rådgivning om, hvad de skal gøre for at klimasikre deres klubhus,” siger Kamilla og uddyber:

“Vi vil gerne være til stede over for kommuner, arkitekter og andre, når der skal laves klimasikringsprojekter, så mulighederne for at ro i området så vidt muligt ikke forringes.”

"Uanset hvad, så vil jeg forsøge at rådgive jer på bedste vis. F.eks. ved at give vejledning til hvilke puljer og fonde, der er gode at søge"

Flere kajakpolobaner tak

Politisk har Kamilla blandt andet fokus på, at der også i fremtiden er plads til kanoer og kajakker. Hun siger:

“Vi vil gerne understøtte kajakpolosporten endnu mere. En af forudsætningerne for at kunne dyrke sporten både for nybegyndere og eliten er, at der faciliteter til det.”

DKF arbejder derfor på at få flere permanente kajakpolobaner i landet. Det gælder både lokalt i f.eks. havne, hvor der alligevel bliver lavet havneprojekter, men også på nationalt plan, hvor vi ønsker, at der bliver etableret et kajakpoloanlæg i Vestdanmark, som er på niveau med anlægget i Skovshoved.

Det var nogle eksempler på, hvordan vi, til stadighed, arbejder for at forbedre faciliteterne til kano, kajak og roning.

Hvis du ønsker at høre mere om vores arbejde på området, eller hvis du har forslag til, hvordan DKF ellers kan arbejde med forbedringer af faciliteter, kan du kontakte facilitetskonsulent Kamilla Ryding på kry@kano-kajak.dk eller tlf.: 2444 2931.

DKF arbejder for bedre faciliteter til vandsport

I DKF ønsker vi at forbedre faciliteterne til kano- og kajakroning i hele landet. Det gælder både den enkelte klubs faciliteter, konkurrencerobaner, kajakpolobaner og White Water baner, og andre faciliteter, som blå støttepunkter, der kan gøre det lettere at være kajakroer på tur.

I strategien har vi også et indsatspunkt om at skabe endnu mere synlighed omkring de blå støttepunkter.

Kontakt Kamilla Ryding på tlf.: 2444 2931 eller på kry@kano-kajak.dk i alle spørgsmål om faciliteter.

Klik hvis du vil dele!