Anerkendelse/sidestilling af uddannelse

You are here:

Gammel dansk?

Har du et instruktør- / træner-bevis fra før 2007, så henvend dig – vi kan godt give dig adgang til uddannelsessystemet på et rimeligt niveau, hvis du står opført i de gamle optegnelser.

Anerkendelse i Europa på egenfærdigheder (EPP)

Der er fuld anerkendelse mellem EPP-landenes godkendte uddannelsesniveauer. Det betyder konkret for danske kano- og kajakroere, at I de sammenhænge, hvor man i Danmark kræver et bestemt IPP niveau, kan man deltage på baggrund af en godkendt EPP-uddannelse taget i udlandet.

På samme måde skal et dansk IPP-certifikat også godkendes på lige linje i udlandet med de øvrige landes certifikater.

Eksempel: Hvis man ønsker at tage en DKF Kano Instruktør 2 uddannelse, vil et svensk EPP certifikat “nivå 3 blå” for turkano dokumentere tilstrækkelige egenfærdigheder.

Ovenstående betyder ikke, at man kan få tilsendt et dansk IPP-bevis for et tilsvarende certifikat taget i udlandet. Et svensk EPP-certifikat er et svensk EPP-certifikat og ikke et dansk IPP-certifikat. Vi anerkender hinandens uddannelser, men uddannelserne og dermed certifikaterne er ikke identiske. Denne praksis matcher den måde uddannelser generelt anerkendes på tværs af landegrænser.
Ligeledes får man for eksempel heller ikke påført star awards (fra BC) på sit danske IPP-certifikat.

OBS! Der er tale om anerkendelse på egenfærdigheds-uddannelserne (IPP). Det er desværre for komplekst at have fælles europæiske niveauer for instruktører, så her må man søge individuelt, hvis man mener man har en uddannelse der kan overføres. Udgangspunktet er dog at vi ikke overfører udenlandske instruktørlicenser til DKF. Vi kan evt. give merit, så man kan komme til prøve.

Anerkendelse/sidestillings oversigt

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [59.35 KB]