IPP surfski uddannelse [egenfærdighedsniveauer]

Målet med DKF’s roeruddannelse er at gøre roernes tekniske og sikkerhedsmæssige niveau bedre – og motivere til leg og læring!
Roeruddannelsen bygger på Euro Paddle Pass (EPP-standarderne), som er et sæt europæiske minimumstandarder for uddannelse af roere/udøvere i kano- og kajaksporten.

DKF har tilpasset de europæiske minimumstandarder til danske forhold og traditioner. Du kan se et overblik over den danske surfski norm for IPP niveau 1-4 her:

IPP 1-4 surfski NORMER pr. maj 2021
(se den i PDF her)

På niveau 1-2 afvikles kursus og prøve oftest som et samlet forløb, hvor deltagerne undervises og evalueres løbende. Deltagelse er altså i sig selv ikke nok til at bestå. Det er et krav, at man i løbet af kurset og prøve har demonstreret de færdigheder og den viden, der ligger i niveauet for at bestå. IPP 1 er ens for surfski,  touring / tur & fitness / kap. Niveauet kan tages i almindelige surfski,  tur- og kap-kajakker efter eget valg.

Har man allerede IPP 2 i en anden bådtype, kan man sagtens ro surfski på samme niveau, men man kan med fordel orientere sig i IPP 2 niveauet for surfski, så man kan se hvad man skal træne. Nogle klubber holder omskolingsaftener på ca. 4 timer, for at man får det hele med. Det kan du læse mere om nederst på siden, hvor der linkes til en bredere introduktion af surfski sporten.

Til hvert niveau hører et kursus og en prøve. På kurserne præsenteres man for og trænes i de forskellige praktiske og teoretiske elementer, der ligger på niveauet.
Til prøver testes man i de praktiske færdigheder og den teoretiske indsigt, der kræves for at bestå niveauet og opnå licens.

Læs denne brede og grundige introduktion til surfski disciplinen.

DKF Instruktør

Er du klar til at læse videre om DKF’s instruktøruddannelser – så [klik her]


Du kan kontakte DKF-uddannelseskonsulent Morten Juul Madsen på email: mjm@kano-kajak.dk eller tlf. 2324 6340