Så skal du være opmærksom på, at du kun må undervise (i IPP-systemet), når du har et gyldigt førstehjælpsbevis.
Bemærk, at der er krav om, at alle DKF-instruktører har et gyldigt førstehjælpsbevis. DKF-instruktører med udløbne/ugyldige førstehjælpsbeviser kan ikke udstede licenser, før der igen er uploadet og godkendt et gyldigt bevis på iPaddle.dk.
Har du ikke et førstehjælpsbevis?
Tager du en instruktøruddannelse, så får du først beviset for din instruktøruddannelse, når du har uploadet et bevis på, at du har taget et anerkendt førstehjælpskursus.
Merit
Der gives individuel merit efter ansøgning til sekretariatet. Merit gives f.eks. typisk til læger, sygeplejersker, reddere & førstehjælpsinstruktører.
Førstehjælp
- DKF & Havkajaksamrådet anbefaler Dansk Førstehjælpsråds standard for “Førstehjælp ombord på mindre fartøjer og i søsport” fra april 2017 (kurset tager 8 timer).
- Kurset (eller tilsvarende førstehjælpsbevis) tages i forbindelse med uddannelsen til instruktør 1-3 og på visse IPP-niveauer.
- Uddannelsen må maksimalt være to år gammel, ellers skal den enten gentages eller forlænges med et opdateringskursus (jf. uddannelsens beskrivelse side 4 – se også: Dansk førstehjælpsråd).
- Førstehjælpskurser kan erhverves via en af Dansk Førstehjælpsråds medlemmer:
- Dansk Folkehjælp
- LifeAid – “Stor erfaring fra kano og kajak – altid en ambulanceredder som underviser.”
- Beredskabsforbundet
- Beredskabsstyrelsen
- Dansk Røde Kors
- Falck
- Safety Group
- Foreningen af kommunale beredskabschefer
- Forsvarets Sundhedstjeneste
Tilskud
Krav til førstehjælpskurser….
Fremgår af Bekendtgørelse om besætningsfastsættelse for mindre erhvervsfartøjer og grønlandske fiskefartøjer, som medtager op til 12 passagerer i indenrigsfart i Danmark og langs Grønlands kyster.
§ 6 stk 3, 3) Være i besiddelse af bevis som sygdomsbehandler, jf. gældende bekendtgørelse om uddannelse og kvalifikationsbeviser til sygdomsbehandlere i skibe (de maritime sundhedsuddannelser), hvis der er krav om skibsmedicinkiste i det pågældende fartøj. Hvis der ikke er krav om skibsmedicinkiste ombord på det pågældende fartøj, skal føreren have gennemgået et anerkendt førstehjælpskursus i henhold til Dansk Førstehjælps Råds godkendte kurser indeholdende modulerne: Hjerte-Lunge-Redning inkl. AED, Livreddende Førstehjælp, Førstehjælp ved tilskadekomst og Førstehjælp ved Sygdom.
Du kan se hele bekendtgørelsen her.
Sikkerhed
Der gælder forskellige regler – afhængig af om man er klub, udbyder eller skole. Det kan du læse mere om her:
Du kan også læse Søfartsstyrelsen FAQ om sikkerhedsinstrukser med mere.