Et historisk VM i kano og kajak sprint

Jubel på tribunerne, hvin og hujen i skoven og massevis af storslåede øjeblikke. Verdensmesterskabet i kano og kajak sprint 2021 ved Bagsværd Sø var fuld af stjernestunder. For første gang i kano og kajaks historie kunne verdenseliten sikre sig medaljer ved både OL og VM i samme år. Det benyttede flere af verdenseliten sig af, heriblandt danske Emma Aastrand Jørgensen. 

Det var fjerde gang, at Danmark var vært ved et verdensmesterskab i kano og kajak sprint. 56 nationer og 620 atleter var samlet fra 16. – 19. september for at dyste om medaljer af fineste karat. Mens konkurrencerne udspillede sig på vandet og tilskuerne jublede på tribunerne, var skoven fuld af hvin og hujen i ‘Have A Splash’-området, hvor hele familien kunne fornøje sig med spændende outdoor-aktiviteter.

VM-partnere

VM i kano og kajak sprint 2021 er arrangeret af Dansk Kano og Kajak Forbund for det Internationale Kano og Kajak Forbund ICF i samarbejde med Københavns Kommune, Gladsaxe Kommune, Lyngby-Taarbæk Kommune, Region Hovedstaden og Sport Event Denmark. 


De frivillige

Flere hundrede frivillige – uden dem, intet VM.

491 frivillige asede og masede. Før, under og efter VM for at gøre VM til den succes, som vi nu høster roser for. De frivillige arbejdede hårdt og løftede i flok.

Et kæmpe tak skal lyde til hver og en. Vi kunne ikke have gjort det uden jer. 

Sponsorer

Vores sponsorer:

Tak til hver og en – jeres bidrag skaber en forskel

VM 2021: Det bedste i mange år for Danmark
Fem medaljer. En guld, en sølv og tre bronze. Og det er ikke kun målt på antallet af medaljer og karaten heraf, at VM2021 kan omtales som det bedste i mange år, men også på antallet af finaler. Med syv af slagsen, plus to over 5.000 meter, skal vi helt tilbage til VM i 1994 i Mexico for at finde en tilsvarende succes målt på finaler. Dengang var Danmark i ni og fik også et verdensmesterskab i toerkajakken over 1.000 meter til Jesper Staal og Thor Nielsen.

Se resultatlister 

Aktiviteter for hele familien

Skoven ved Bagsværd Sø var under verdensmesterskabet forvandlet til et mekka af spændende outdoor-aktiviteter.

Nåede du at prøve den grønne kælkebakke, den kæmpe skovgynge, 2-tovsbroen, svævebanen eller klatrede du på mælkekasser?

Hvis ikke så får du her et indblik i, hvorfor skoven var fuld af hvin og hujen.

Skoler: Kom ud i naturen med VM2021


TILMELDINGEN ER LUKKET


Til VM2021 skaber vi et mekka af udendørsaktiviteter, som man kan prøve, når man ikke ser på sprinterne til VM i kano og kajak.

I samarbejde med Lyngby-Taarbæk Kommune, Gladsaxe Kommune, Københavns Kommune og Outdoor 365 inviterer vi torsdag og fredag den 16. – 17. september  kl. 9-14 skoleklasser ud til Bagsværd Sø for at være med. 

Ud over aktiviteterne vil der være mulighed for alle skoleklasser gratis at følge løbene fra tribunerne, heppe på danskerne og høre meget mere om kano og kajak sprint.

Torsdag

Udskolingen kan om torsdagen være med til Jungle Run, hvor I sammen skal løse forskellige forhindringer og udfordringer. Herefter kan I spise jeres medbragte mad på tribunen, hvor I får en kort intro til, hvad I ser på søen. 

Mellemtrinnet kan om torsdagen prøve en masse aktiviteter som fx kælkebakken, high-rope, leg/lær om affaldssortering og genbrug, orienteringslabyrint (maze), naturformidlling og meget mere. Undervejs giver vi en intro til kano og kajak sprint på tribunen, hvor I også til frokost kan spise jeres medbragte mad.

Indskolingen kan begge dage prøve vores virtuelle VM-natureventyr, hvor man som klasse følges rundt i skoven og følger et eventyr, som udvikler sig punkt for punkt. Eventyret læses højt fra en smartphone, og der er små opgaver for klassen. Gådistancen er ca. 750 meter. Vær opmærksom på, at du som lærer selv skal gå rundt med telefonen og være primære tovholder. Efterfølgende kan I sætte jer på tribunerne og opleve roerne og spise jeres frokost. Der vil være mulighed for at få en guide til at fortælle om, hvad I ser.

Fredag

Udskolingen kan om fredagen deltage i en ergometerkonkurrence, hvor 8 elever ad gangen varmer op og konkurrere ( ca. 10 minutter pr. 8 elever). I får desuden en kort intro til både ergometersporten og kano og kajak.  Efter frokost bliver der mulighed for at prøve alle outdoor-aktiviteterne. I kan spise jeres medbragte mad på tribunen, hvor I kan se løb og heppe på de danske atleter.

Mellemtrinnet kan om torsdagen prøve en masse aktiviteter som fx kælkebakken, high-rope, prusikklatring, leg/lær om affaldssortering og genbrug, orienteringslabyrint (maze), naturformidlling og meget mere. Undervejs giver vi en intro til kano og kajak sprint på tribunen, hvor I også til frokost kan spise jeres medbragte mad.

Indskolingen kan begge dage prøve vores virtuelle VM-natureventyr, hvor man som klasse følges rundt i skoven og følger et eventyr, som udvikler sig punkt for punkt. Eventyret læses højt fra en smartphone, og der er små opgaver for klassen. Gådistancen er ca. 750 meter. Vær opmærksom på, at du som lærer selv skal gå rundt med telefonen og være primære tovholder. Efterfølgende kan I sætte jer på tribunerne og opleve roerne og spise jeres frokost. Der vil være mulighed for at få en guide til at fortælle om, hvad I ser.

I jeres fritid lørdag og søndag kan I mod køb af billet komme ud og se løb og prøve alle vores aktiviteter.

 

 

Har I spørgsmål kontakt os på: haveasplash@kano-kajak.dk

Bidrag til bæredygtighed

Vær med til at gøre VM til et bæredygtigt event. Lad bilen stå. Kom ud at gå. 

Gåturen fra Skovbrynet S-togstation tager 10 minutters tid, og du bliver budt velkommen af den frodige grønne skov, når du ankommer til VM-venue.

Kommer du i bil?

Uanset om det er el-bil, delebil, samkørsel eller solobil, så kan det være svært at finde parkering.

Oversigtskort parkering

Download VM app’en og få rabat på billetter

Download vores app på, hvor du finder en rabatkode til billetter og masser af information om VM2021 i Kano og kajak Sprint: