Til Kano-Kajak.dk ↩

Derfor må du ikke gå glip af Årsmødet


KLUMME


KLUMME
[ TEKST: Niels Kliim  FOTO: Silas Kraul ]
6. september 2023
Niels Kliim er ansat som kommunikationskonsulent i DKF, og teksten er et udtryk for skribentens oplevelser og tanker.

Klik hvis du vil dele!

Om Årsmødet står der i DKF’s love blandt andet: “Årsmødet er forbundets højeste myndighed. Årsmødet afholdes hvert år i oktober eller november måned og kan strække sig over to dage”. For mange lyder det måske ikke særligt ophidsende, men lad dig endelig ikke narre, for sandheden er en ganske anden og meget mere spændende.

Som nyansat kommunikationskonsulent, var jeg for første gang med til Årsmødet i DKF, sidste år, i 2022, og jeg vil starte med at sige, at det var en endog meget positiv oplevelse. Med 25 år i klubsammenhænge og 12 år i et andet sportsforbund, har jeg oplevet lidt af hvert inden for afholdelse af den lovpligtige årlige samling, og i DKF er det tydeligt, at der er tænkt over, at Årsmødet skal være en årlig fest, for alle der elsker kano-, kajak og sup-sporten – men det var som om der manglede nogen?

Jeg fornemmede, at der var en klar overrepræsentation af klubledere. Måske tænker du “Det er da klart, når en stor del af Årsmødet er en generalforsamling”. Men ser du på det store udvalg af workshops og arrangementer, der blev tilbudt, var det kun ganske få, der decideret var henvendt til klubledere.

Jeg selv kommer fra en “anden” sport og kender derfor ikke særligt mange “i miljøet”, men det var min oplevelse, at langt de fleste af dem, der kom, var de samme som plejer at komme. Og det er synd. Ikke for dem der plejer at deltage, men for alle jer der gik glip af festen.

Årsmødet er for alle

På grund af søndagens generalforsamling, kommer Årsmødet, for nogen, til at rime på en ørkenvandring i kedelige møder og ligegyldige beslutninger, der ikke umiddelbart har noget med dem eller deres klubber at gøre, mens andre ser det som årets mulighed for, at påvirke retningen, som forbundet skal udvikle sig i.

Tilhører du den første gruppe, mener jeg, du tager ganske fejl, og snyder dig selv. Årsmødet er meget andet end at sidde stille og lytte til formandens beretning, og række grønne og røde sedler op i luften. Det er her du møder et hav af andre mennesker, der har samme passion som dig selv. Det er her du kan deltage i workshops, hvor du bliver klogere på de sidste nye trends samtidigt med, at du øser ud af dine egne erfaringer. Og det er også her, hvor du kan få en masse uformelle snakke i hyggeligt samvær, både mellem de forskellige arrangerede aktiviteter og til “gallamiddagen” lørdag aften, hvor der, traditionen tro, også uddeles en række priser.

Faktisk er der gjort meget for, at generalforsamlingen ikke skal overskygge muligheden for at lade kano-, kajak- og sup-folk mødes og udveksle gode historier og erfaringer. Blandt andet er punkter som økonomi eller forslag til større regelændringer, lagt ud i workshops om lørdagen, så de store linjer kan handles af, inden generalforsamlingen, om søndagen. Det er der to store fordele ved. Dels kan dem med mest interesse i emnerne få en god lang diskussion og dels undgås det, som nogen anser som uinteressante diskussioner, på selve generalforsamlingen.

Ikke en lukket fest

Fra forbundets side er man opmærksom på, at Årsmødet, af nogen, kan opfattes som lidt af en lukket fest, hvor for meget handler om sprint-kajak på eliteniveau.

Det er noget som både bestyrelsen og sekretariatet arbejder stenhårdt på at ændre, i det Årsmødet meget gerne skal opleves som en festival for alle, der elsker at boltre sig på vandet. Han er dog samtidigt klar over, at det er op til forbundets ledelse at vise og overbevise om, at Årsmødet er meget mere end elite-kajak, hvilket flere og flere heldigvis allerede har opdaget.

For at gøre Årsmødet endnu mere attraktivt for mange flere, blev det sidste år på generalforsamlingen besluttet, at deltagelse ved lørdagens workshops og arrangementer, på årsmødet, nu er gratis for alle. Det er kun hvis du vil overnatte, at du skal betale.

Alle har indflydelse

For at understrege, at forbundet gerne vil arrangere en weekend for alle, giver man alle medlemmer mulighed for at få indflydelse på lørdagens indhold, gennem at komme med ideer til sekretariatet, ligesom der arbejdes på de indre linjer med at identificere de “ting”, problematikker med videre, der rører sig ude i klubberne, ifølge forbundets medarbejdere. På den måde bliver der skruet et program sammen, hvor der vil være noget for alle.

Du skal også vide, at bare det, at du dukker op og deltager, giver dig indflydelse på fremtiden. Endda mere end du tror. Forbundets medarbejdere er til stede gennem hele Årsmødet og leder de fleste workshops og arrangementer, og de bruger i høj grad dagene til at lytte og fornemme, hvad vej vindene blæser og den viden bruger de i deres arbejde med udvikling af jeres klubber.

Jeg selv kommer naturligvis også til Årsmødet i år, hvor jeg dels glæder mig til at møde de bekendtskaber, jeg fik sidste år og dels glæder mig til at møde en masse nye mennesker.

Håber vi ses i Middelfart

INFOBOKS

Årsmøde 2023 afholdes i år på Comwell Middelfart i weekenden d. 25-26 november

Pris:
Dagsarrangementer og bespisning er gratis (egenbetaling for drikkevarer ved aftensmad lørdag aften).

Overnatning 950 kr. inklusiv morgenmad.

Tilmelding:
Tilmeldingen åbner vi ultimo oktober

Følg med:
Frem mod Årsmødet kan du holde dig opdateret på denne side:

kano-kajak.dk/aarsmoede/

Klik hvis du vil dele!