Til Kano-Kajak.dk ↩

Saml affald og lev et lykkeligere liv


KOMMENTAR


[ TEKST: IRENE LAURIDSEN  FOTO: ELIN TABITHA HANSEN ]

08. august 2023

Irene Lauridsen er ansat som miljøkonsulent i et samarbejde mellem de tre “vandforbund” DKF, DFR og DS. Har du spørgsmål vedrørende miljø, er du velkommen til at kontakte Irene.

Klik hvis du vil dele!

Hvorfor er det godt for dig at samle affald på vandet? Du sidder nu sikkert og tænker: ‘Ej, skal jeg virkeligt tænke på affald, når det eneste jeg vil er at paddle en tur på vandet?

Svaret er ja, og før du scroller videre skal du læse her, hvad du får ud af det, når du samler affald når du sidder i kajakken:

1- Du bliver lykkelig!

Det er videnskabeligt bevist, at hvis du bare én gang om ugen gør en god gerning, vil du føle dig som et lykkeligere og sundere menneske. Det handler om at vide, at du kan faktisk gøre en kæmpestor forskel for andre, mennesker og dyr, og at du er med til at skabe en bedre verden med hver eneste stk. affald du fisker. 

2- Du får et godt fællesskab

Der er ikke noget bedre end at tage turen på vandet med andre! En affaldsindsamling er en aktivitet, som bliver bedre jo flere vi er på vandet, og alle kan være med, lige meget hvor hurtige eller tekniske dygtige de er på vandet.

En affaldsindsamling er en måde at lære andre at kende, og at DKF betaler for forplejning for dagen, er bare en plus!

3- Du bliver klogere

Ved du, hvad man finder mest af i naturen? Eller hvad den mærkeligste ting roerne har fundet i vandet? Eller hvad skal der til, for at danskere ikke smider affald i naturen?

Alle disse spørgsmål og meget mere får du svar på, når du starter en affaldsindsamling med din gruppe og kontakter forbundet med jeres resultater.

Er du stadig i tvivl, om du skal starte en affaldsindsamling? Så kast et mønt:
Krone = du gør det!
Plat = du tænker videre på det

Jeg er ret sikker på, at du får krone, så her får du de lige tre hurtige tips, der vil bringe os alle sammen tættere på en renere natur.

1. Skriv rundt og saml en gruppe roere 

2. Nyd en dag på vandet, mens I samler affald på vejen

3. Send billeder af aktiviteten  til forbundet 

DKF byder på forfriskninger

Hvis I er mindst 5 roere, kan du også få regningen for jeres kaffe og kage/pizza og sodavand for dagen betalt af forbundet. Skriv bare til mig på  il@kano-kajak.dk og hør nærmere.

Bliv Blå Ambassadør

Og hvis du vil endnu mere ind i arbejdet for en bæredygtige tur på vandet, kan du blive en af vores Blå Ambassadører. Læs mere og tilmelde dig her

Klik hvis du vil dele!