Til Kano-Kajak.dk ↩

Til SommerCamp med vest og våben


BØRN & UNGE


[ TEKST & FOTO: Rasmus Birkkjær Bertelsen ]
17. oktober 2023

Klik hvis du vil dele!
Den sidste uge i juni i år, afholdte DKF sommercamp for børn og unge i alderen 10-15 år, og som sædvanligt var det legen, fællesskabet og padlesporten, der var i fokus. Ikke nok med at der blev kæmpet i vandpolo og prøvet kræfter med både kanoer og kajakker, i de fire dage campen varede, i år var der også noget så eksotisk som laserrifler på programmet.

4 dage med Skanderborg kajakklub som hovedbase, blev den første samling under nyt navn kaldet Sommercamp. Samme gode koncept om at være aktiv med vandet som omdrejningspunkt, møde nye mennesker og dyrke fællesskabet på tværs af kano- og kajakklubber i Danmark.

Et koncept der understøttes af DKF, ved at hive unge trænere og instruktører ind. Bruge deres viden og energi på at skabe et sjovt og lærerigt miljø under hele ugen. Så det eneste der skal gøres er at sende de unge roere afsted med deres favorit kano eller kajak.

Et tiltag der er igangsat for at skabe en kultur omkring de unge i padle sporten, og derfor er det ikke kun om sommeren, at de unge roere kan komme af sted, og mødes på tværs af klubber, DKF afholder også vintercamps, og næste bliver fra d. 19-21 januar på Kirkebakkeskolen i Vejle 2024, til en samling omkring fede aktiviteter og sjov træning.

Fortidens lyd

Ideen startede med en Paddlebattle Cup hvor snakken med en flok forældre som tidligere havde roet som junior i deres klub, fortalte med længsel og en anelse tåre i øjenkrogen om Lagan og hvordan de hvert år elskede at tage på DKF sommerlejrer og møde nye børn, unge og forældre fra landets klubber. Billedet står selv tydeligt for mig; et nostalgisk billede af glæde og samvær blandet med trænere og forældre i korte cowboy-shorts, lidt for store smarte briller og halvlangt puffet hår. 

Et minde som de fleste af os kan genkende, og lune os ved. Ideen var plantet, og tanken om at kunne tilbyde sådan en oplevelse for landets unge var igangsat. Måske med en anden hårpragt denne gang.

Alle bådtyper skal afprøves

Energien var specielt høj, da ugens program blev præsenteret. Vi skal hele vejen rundt om padlesporten. Nysgerrigheden blev kun større da der midt i præsentationen blev fremvist fire elektriske laser rifler, der skulle bruges til afprøves om duathlon med skydning og kajak sprint kunne noget.

Dagene blev fyldt op med mange timer på vandet, fælles aktiviteter på land, bål og brætspil om aftenen.

På vandet blev de medbragte tur- og kapkajakker smidt på vandet. Mulighed for at træne teknik og fart. I det blæsende vejr blev polokajakkerne låst op, hjelmene blev monteret og turneringen var hermed i gang.

Selv den gamle K4’er blev støvet af og vasket i Skanderborgs smukke sø på madpakketur efterfulgt af K2’er. Turen endte med at blive en træningstur for aftenens handicapløb, hvor Campens unge deltog i henholdsvis K2 og K4.

Til slut, i den bagende sommervarme, kom turkanoerne på vandet, og der var lagt op til åben vandudveksling.

Et koncept der er kommet for at blive

“At vi ikke kunne være her en dag mere” var tilbagemeldingen på det værste ved campen. Det var tydeligt en favorit ved bådtyperne på campen og det var det actionfyldte,
polokajak kamp der blev afprøvet af to omgange.

At Sommercampen er kommet for at blive, er slået fast, og datoerne er allerede fastlagt til d. 24-27 Juni 2024.

Hvis du synes det er lang tid at vente til sommeren, så er der allerede VinterCamp i Vejle, hvor klubberne inviteres til en weekend på kirkebakkeskolen, med fed træning og fedt samvær med andre klubber.

Et stort tak til Skanderborg Kajakklub for at huse Sommercampen 2023. Samtidig et tak til Rasmus B. Madsen for koordinering og træner, David Ragula fra Horsens kajakklub og Camilla Jeslund fra Silkeborg kajakklub for at deltage som trænere på årets SommerCamp

Vil du – eller kender du nogen – som kunne tænke sig at være med som træner/instruktør på Campen så send os en mail på rbb@kano-kajak.dk

Synes du, ligesom Skanderborg Kajakklub, at det kunne være fedt at have en flok unge mennesker fra hele landet boene i 4 dage. Så hører vi også gerne fra dig send en ring eller mail til Rasmus på:

☎️ 48809003
💌 rbb@kano-kajak.dk

INFOBOKS

DKF’s Sommer- og VinterCamps
VinterCamp 19-21 Januar 2024
SommerCamp 24-27 Juni 2024

Find meget mere information på hjemmesiden:
www.kano-kajak.dk/vinter-camp
www.kano-kajak.dk/sommercamp

Kontakt Rasmus hvis du vil deltage:
Rbb@kano-kajak.dk

Klik hvis du vil dele!