Til Kano-Kajak.dk ↩

Kajakpolo er actionsport med plads til alle


KAJAKPOLO


Sara Løve Andersen er selv passioneret kajakpolospiller, og repræsenterer Danmarks landshold for kvinder. Her giver hun sit bud på, hvorfor kajakpolo er den fedeste sport.
[ TEKST: Sara Løve Andersen  FOTO: Søren Nielsen ]
13. juni 2023

Klik hvis du vil dele!
I har måske set os på vandet eller i klubberne, og studset en ekstra gang over, hvad der foregår. Vi er ikke rigtige håndboldspillere og ikke rigtige kajakroere, men en blanding. Vi er nemlig kajakpolospillere.

"håndbold i kajakker, med et lille strejf af radiobiler"

Ovenstående citat beskriver ret godt, hvad kajakpolo går ud på, og hvorfor så mange af os, bliver bidt af sporten.

Kajakpolo er en kontaktsport, idet sporten går ud på, at man med sin kajak skal flytte forsvarsspillernes kajakker væk fra zonen foran målet, således at ens holdkammerater kan komme til skud så tæt på målet som muligt. Det er lovligt at skubbe spilleren med bolden i vandet og grønlændervendingen (rullet) skal derfor helst mestres, så man ikke skal ud og svømme hver gang.

Vores kajakker er tre meter lange, og bolden er en størrelse fire for kvinder og størrelse fem for mænd, hvilket svarer til en fodbold. Man spiller fem mod fem på en bane, der er 23 x 35 meter, med et mål på én gange to meter, som hænger to meter over vandet, i hver ende af banen. En kamp spilles over to halvlege à ti minutter hver, og man spiller ofte tre til fem kampe per dag. Alt efter hvilken turnering, der er tale om, kan den vare fra to til fire dage, hvor to dage er klart det mest almindelige – eksempelvis en lørdag og søndag.

Elsker du vand og action, så er kajakpolo lige dig!

Kajakpolo er den perfekte sport for mennesker, der elsker vandet, men som gerne vil have noget action og muligheden for at lege med fede tricks med en bold samt opleve et fantastisk fællesskab med resten af holdet. Der er plads til både den seriøse atlet, og dem der ønsker at hygge med noget boldspil og slutte af med en øl eller kaffe bagefter. De fleste voksne beskriver det som at slippe hverdagens anstrengelser og blive et barn igen. Når spillet går i gang, kan man blot nyde tid og sted og slippe sit indre konkurrencemenneske løs.

Kajakpolo er meget mere end bare sport

Stikker man et spadestik dybere end regler og analogier, danner kajakpolo et samfund på tværs af landegrænser og nationer. I Danmark er vi ca. 1.000 spillere fordelt ud over hele landet. Fem weekender om året afholdes Danmarksturneringen, som består af tre indledende runder, et finalestævne samt et op-/nedrykningsstævne mellem rækkerne. Disse weekender er meget mere end en turnering. Det er to dage, hvor eliten, bredden og ungdommen mødes omkring den sport, vi alle elsker. Eliten kan give gode råd og inspiration til fremtidens spillere, mens bredden sørger for, at der er plads til alle. Det er muligt at bruge akkurat så meget tid på kajakpolo, som man lyster. Det kan være en hobby, man dyrker én hverdagsaften om ugen, eller det man bruger al sin tid på, som det er tilfældet for vores eliteatleter i Danmark.

Landsholdene med historisk gode resultater

Landsholdsspillerne træner op til flere gange om dagen og rejser Europa tyndt for at få en masse kamperfaring under huden. Mange spiller også i andre ligaer som Serie A (Italien) og Bundesligaen (Tyskland), da niveauet her er højere og spillestilen lidt anderledes end i Danmark.
Denne dedikation kan også ses på resultaterne for de danske landshold. Sidste år leverede begge seniorlandshold historiske resultater til VM i Saint Omer i Frankrig, hvor damelandsholdet blev nummer otte og herrelandsholdet nummer fem. Det skal dog nævnes, at hos rigtige sportsfolk er dette ikke nok, og der er blod på tanden efter mere. Begge hold sigter efter toppen af podiet, og selvom dette kræver blod, sved, tårer og ikke mindst penge, så er landsholdsspillerne indstillet på dette og sultne efter at bringe medaljer hjem til Danmark.

INFOBOKS

Har du lyst til at prøve kræfter med kajakpolo, så tøv ikke med at kontakte din lokale kajakklub og spørg om det er noget de tilbyder. Alle kan starte til kajakpolo, uanset køn, alder og eventuel forhenværende erfaring med bold eller kajakroning. Klubberne tager godt imod nye i de små hyggelige miljøer, og hvem ved? Måske er kajakpolo starten på det næste spændende eventyr i dit liv.

Klik her og læs meget mere om kajakpolo!

Har du fået blod på tanden efter mere, kan du følge med i løst og fast omkring kajakpolo i Danmark, i den her Facebook-gruppe.

Kajakpolo – Danmark

Klik hvis du vil dele!