ATK – Aldersrelateret Træningskoncept

You are here:

ATK er et træningskoncept til børn og unge

ATK henvender sig til trænere, hjælpetrænere, bestyrelsesmedlemmer og andre centrale aktører i kano- og kajaksporten

Det er en udførlig instruktion til alle, der har med ungdomsroning og talentudvikling at gøre. En instruktion der beskriver, hvordan en roer udvikler sig, fra de starter i klubben som 10-12 årige og frem til en karriere som voksne landsholdsroere.

Målet med ATK er at skabe en rød tråd i klubbens børne- og ungdomsarbejde til glæde for både bredde og elite.

 

Kompendium giver anbefalinger

DKF har i samarbejde med Team Danmark udgivet et kompendium, der giver anbefalinger til optimeret træning i forhold til de udviklingsniveauer børn gennemgår fra før-puberteten, puberteten og efter-puberteten. Kompendiet arbejder sammen med et online øvelsesbibliotek, hvor træneren kan samle inspiration til, hvorledes træningen kan sammensættes. Her kan der også læses mere om ATK. Adressen er: http://atk.kano-kajak.dk/.

 

Bliv DKF-certificeret ATK-klub

DKF er pt. i gang med at implementere ATK i klubberne. Der er i den forbindelse opbygget et system, hvor klubber kan blive officielle DKF-certificerede ATK-klubber. Her bliver der blandt andet lagt vægt på faste ugentlige træninger, træneruddannelse og daglig brug af ATK. Du kan læse mere om de forskellige certificeringskriterier i menuen til højre.

De klubber, som allerede har taget et ATK-kursus, kan blive recertificeret hvert andet år. Du finder recertificeringsskemaet her.

 

Seks timers kursus

I forbindelse med ATK er der udarbejdet et seks timers ATK-kursus, der uddyber udvalgte emner fra ATK-kompendiet. Mere om kurset i menuen til højre.

Talentchef Finn Pape Email: finn.pape@kano-kajak.dk Telefon: 3042 4433