KAJAK ER FOR ALLE

Havtur eller kapkajak? Vi har kajakker der passer til enhver – Der er også en til dig!

SIKKERHEDEN ER I TOP

Vi overholder naturligvis alle sikkerhedsregler, og derfor kan vi love at kajak er en tryg aktivitet!

VI ER ALLEREDE MANGE

Over 300.000 padler og ror i kajak i Danmark. Over 25.000 af dem er medlem af en klub!

Kajak er for alle børn

Velkommen til vores fantastiske verden af kajaksport for børn! Vi er dedikerede til at give børnene en sjov, eventyrlig og sikker oplevelse på vandet. Vores instruktører er uddannede eksperter og har mange års erfaring med at undervise børn i kajakroning.

Lad dit barn opleve den frihed og spænding, som kajaksporten kan give, mens de samtidig lærer at have respekt for vandet. Vi sætter en ære i at skabe en familievenlig atmosfære, hvor forældre kan nyde kajakturen sammen med deres børn.

Her får du lige tre gode grunde til at lade dit barn starte med kajak

  1. Fysisk aktivitet i naturen: Kajaksport giver børnene mulighed for at dyrke motion og samtidig nyde den smukke natur omkring dem.
  2. Udvikling af selvtillid og selvstændighed: Kajaksport hjælper børn med at udvikle deres selvtillid og selvstændighed ved at give dem en følelse af frihed og ansvar på vandet.
  3. Skabelse af mindeværdige oplevelser med familien: Kajaksport giver mulighed for at opleve noget sammen som familie og skabe mindeværdige oplevelser, der vil blive husket i mange år.

Er du klar til at give dit barn den oplevelse, de aldrig vil glemme? Kontakt Rasmus for at få mere information og starte en eventyrlig rejse inden for kajaksporten.

Hej jeg hedder Rasmus. 

Jeg er lærer og friluftsvejleder, og er din konsulent i Dansk Kano og Kajak Forbund. Jeg sidder klar til at hjælpe dig videre, hvis du spørgsmål, eller vil du vide mere om jeres muligheder for at komme i gang med kajak

Telefon: 4880 9003

Vi er blæst bagover af den fantastiske måde, både Åse og vi forældre er blevet modtaget, af de helt igennem kompetente og venlige instruktører. Vi er solgt til kajaksporten, og kan ikke vente på, at det bliver tirsdag igen 😁 👍

– Rita (Åses mor)

Børn elsker at lege

Børn elsker at lege og udfordrer sig selv, derfor er det vigtigt at finde fritidsaktiviteter og fritidssport, hvor der er plads til leg og hvor fællesskabet er vigtigere end konkurrence. I Dansk Kano og Kajak Forbund er vi meget opmærksomme på dette og derfor har vi stort fokus på, at gøre kajaksporten let tilgængelig og til en aktivitet, der giver meget glæde og gode oplevelser. Som vi siger “Kajak er ikke en sport – Det er en livsstil”

Fokus på sikkerhed

Sikkerhed er altid en prioritet, når det gælder børns fritidsaktiviteter, og kajaksport er ingen undtagelse. Vi ved, at det er vigtigt at sørge for, at børn har den nødvendige viden og færdigheder til at nyde aktiviteten på vandet i fulde drag, mens de er beskyttet mod potentielle farer. Derfor fokuserer vi altid på at lære børn om sikkerhedsregler og teknikker, inden de går i gang med at padle.

Ved at have en fokus på sikkerhed, kan børn føle sig trygge og afslappede, mens de nyder kajaksporten. De kan fokusere på at nyde den friske luft, det klare vand og den bevægelse, der kommer med at padle. Samtidig ved de, at de er beskyttet mod potentielle ulykker, så de kan give sig hen til oplevelsen fuldt ud.

En fokus på sikkerhed giver også forældre ro i sindet, da de ved, at deres børn er i gode hænder og at alt er blevet gjort for at beskytte dem mod potentielle farer. Kajaksporten bliver dermed en sikker aktivitet, der kan nydes af hele familien.

Kajaksporten er kæmpe stor

Vidste du at kajak er en af de mest udbredte sportsgrene og fritidsaktiviteter i Danmark? Det anslås at mere end 300.000 padler og ror på de danske søer og ved de danske kyster, og langt de fleste gør det i en kajak. Når man tænker på hvor meget sjov og hvor mange muligheder, der for at boltre sig i kajak i Danmark. Uanset om du er til fart og action på vandet, eller du er til oplevelser og sjov, så er der altid en kajak bådtype der passer til dit temperament. Du behøver naturligvis ikke at begrænse dig – når først du er i gang med verdens sjoveste vandsport, så der det jo bare om at prøve det hele. Det handler om at have det sjovt.

Vil du ro eller padle i kajak?

Som med en hver anden sport er der en masse udtryk, som i det daglige er meget praktisk fordi vi på den måde er nogenlunde sikre på, hvad vi taler om. Inden for kajaksporten er der et hav – eller en sø 😀 – af forskellige både. Og som om det ikke er nok, så er der også forskel på om du ror kajak eller padler kajak, alt efter hvilken type båd, du sidder i. Dem der konkurrerer i sprintkajakker, de ror mens dem der tager det lidt mere stille og roligt, i eksempelvis en havkajak, de padler. Du vil også kunne støde på nogen, der siger, at man ikke sejler i kajak, men det skal du være helt lige glad med. Hvis du har lyst til at sige at du sejler i kajak, så holder du bare fast i det. Det hele handler jo bare om, at du har det sjovt og får nogen store oplevelser.

Fremmer fysisk aktivitet

Kajaksport er en aktiv og udfordrende sport, der hjælper børn med at styrke deres kroppe og opbygge deres muskelmasse. Ved at padle i kajakken, arbejder børnene med både deres øvre og nedre kropsmuskler, hvilket fremmer fysisk udvikling og styrker deres kondition. Kajaksporten kræver både styrke og udholdenhed, hvilket gør den til en optimal fritidsaktivitet for børn, der ønsker at få en god træning, mens de har det sjovt.

Styrker selvtillid

Når børnene deltager i kajaksport, vil de opleve at de stille og roligt mestrer en ny færdighed. De vil opleve succes ved at opnå deres mål, om det så er at navigere en strøm eller at forbedre deres teknik. Alle disse små sejre vil bygge op til en stærk følelse af selvtillid og selvværd. Det er en værdifuld gave at give til ens barn, da en stærk selvtillid kan have en positiv indvirkning på deres liv på mange områder, såsom skole, sociale relationer og fremtidige karrieremuligheder.”

Skaber en følelse af eventyr

Kajaksport er en sport, der giver børn mulighed for at udforske og opleve naturen på en helt ny måde. De vil opleve den frihed, der følger med at glide igennem vandet, og de vil blive introduceret til en verden, der er fyldt med opdagelser og eventyr. De vil mærke vinden i deres hår og opleve vandets bevægelser, mens de navigerer gennem rolige bugter og fjorde. Samtidig vil de få mulighed for at nyde den smukke omgivelser og natur, og de vil føle sig forbundet med deres omgivelser på en dybere og mere personlig måde. Kajaksport hjælper med at skabe en følelse af frihed og eventyr, og giver børnene en chance for at udforske verden på deres egen måde.

Udfordrer hjernen

Udfordrer hjernen: Kajaksport kræver taktisk tænkning og strategisk planlægning. Når børnene er på vandet, skal de tænke over vejret, vindretningen, bølgerne, og hvordan de bevæger sig for at nå deres destination. Dette hjælper med at udfordre deres hjerner og forbedre deres evne til at løse problemer og tænke skarpt. Børnene vil også blive bedre til at koordinere deres krop og hjerne, når de skal balancere og manøvrere kajakken. Alt dette bidrager til en bedre hukommelse og koncentrationsevne i andre områder af deres liv.

Fremmer teamwork

Kajaksport kræver, at børnene arbejder sammen som en enhed for at nå deres mål. De skal lære at kommunikere og samarbejde med hinanden for at undgå hindringer og opnå deres mål. Samtidig lærer de også at respektere hinandens evner og bidrage med deres unikke styrker til et fælles mål. Dette hjælper med at fremme en følelse af samhørighed og samarbejdskultur blandt børnene, hvilket er en værdifuld færdighed, der kan overføres til andre områder af deres liv, såsom skole, vennekredse og familierelationer. Kajaksport hjælper med at styrke børns evne til at samarbejde og kommunikere med andre, hvilket er en nøglekompetence i enhver succesfuld gruppe eller organisation.

Kano, kajak og supboard er genial sjov for børn i alle aldre, og der er helt sikkert også en båd, der passer perfekt til dig – så det er bare at komme i gang. Det er helt ok, hvis du bliver lidt forvirret når vi fortæller dig, at der findes 5 forskellige bådtyper, bare inden for kajaksporten.

Kapkajak: Har du set kajakkonkurrencer fra OL? Her gælder det om at ro så hurtigt som muligt fra start til slut. Så er du til power og intens konkurrence, så skal du ikke snyde dig selv for at prøve kapkajakken.

Turkajak: Er en fantastisk sjov båd, der er lidt bredere end kapkajakken og derfor meget lettere at finde balancen i. Den er derfor en fantastisk begynderbåd, hvor du hurtigt kan lære at komme rundt på vandet.

Havkajak: Er nok den mest udbredte kajak i Danmark. Havkajakken er ret bred og derfor er den super let at komme i gang med. Med havkajakken er det ikke så meget farten, som oplevelserne, der er i centrum.

Surfski:

Sit on top: Det vigtigste er at komme ud på vandet og have det sjovt. Sit on top er både, hvor du sidder oven på båden, i stedet for nede i båden.

Så har vi naturligvis også kajakpolo, foskajak, kajakrul, surfkajak og en del flere. Men lad være med at gå så meget op i det. Det gælder bare om at komme i båden og ud og lege på vandet – så kan du altid finde ud af, hvilken båd du syntes er sjovest.

Den sjoveste båd er den du sidder i!

Kano og kajak vinder mere og mere frem i Danmark, hvor vi nu er mere 300.000, der padler og roer rundt på havet og på de danske søer, og det er der en del gode grunde til.

Børn- og Ungekonsulent

Rasmus Birkkjær Bertelsen

E-mail rbb@kano-kajak.dk

Tlf.: 48 80 90 03

Står du og ønsker, at dine børn skal kunne begå sig i kajak ?

Så har vi samlet en række af gode råd til dig, der gerne vil have børn med ud at ro kajak.

  • Dit barn skal gerne være fyldt 8 år.
  • Barnet skal kunne svømme og gerne op til 200 m uden svømmevest.
  • Find en af landets klubber, her findes der gratis prøvetimer.
  • Meld dig ind i en klub.
  • Find et kursus, der tilbyder sikkerhed og viden omkring kajaksejlads.

En stor del, af det at blive bidt af kajak eller kano, handler om den gode oplevelse, og at tilgangen til det at blive glad for at ro sker igennem leg og sjov.

Samtidig handler det også om at finde et rum hvor børn og unge kan føle sig trygge og ikke skulle følge med de voksne for at kunne ro.

Det skal være sjovt at gå til kajak, og derfor handler det om at tilrettelægge kajakturen og eller træningen så den er tilpasset børn.