Kajakpolo landshold

You are here:
kajakpolo herre em guld 2023

EM GULD 2023 for kajakpolo herrelandsholdet og EM SØLV for U21 herrelandsholdet blev den foreløbige kulmination på det mangeårige fokuserede arbejde med kajakpololandsholdene og ikke mindst talentudviklingen i ungdomsrækkerne.

Kajakpolo udgør en forholdsvis lille del af af kajaksporten i Danmark. Ikke desto mindre har Danmark gennem mange år været repræsenteret ved de største turneringer rundt omkring i verden. I 2017 blev der for første gang oprettet et U14 talenthold samt et U16 landshold. Det har båret frugt, idet U16 og U18 landsholdene løbende tager medaljer med hjem fra ungdomsrækkernes internationale turneringer de seneste år. Det kontinuerlige arbejde med ungdomsrækkerne betyder at talentmassen på U21 i dag er større end nogensinde. 

 

Scroll ned for handlingplaner og selve organisationen bag landsholdene, eller klik dig videre til landsholdene lige her↓

Kajakpolo landsholdene

Handlingsplaner for kajakpolo landshold

Handlingsplan Senior Herre

I 2019 indstillede Tim Hemmingsen sin landsholdskarriere, for at gå direkte over i rollen som landstræner for herrelandsholdet. 2020 sæsonen har som så meget andet været stærkt påvirket af situationen med Covid-19, hvilket har betydet at VM og alle andre turneringen er rykket eller har været aflyst.

VM er nu rykket til april 2021 og EM spilles planmæssigt i sensommeren. VM er – som det hele tiden har været – det store mål for holdet, hvor målsætningen er at kvalificere Danmark til World Games for første gang. Holdet forventes at blive udtaget i løbet af marts, men det er usikkert under disse omstændigheder. Det er også usikkert hvor mange turneringer holdet kan deltage i henover vinteren, og derfor forsøges det at planlægge samlinger med det tyske landshold henover vinteren. Bruttotruppen der udtages ud fra består af 11 spillere, og der forventes ikke at komme ændringer i løbet af 2021.

Siden EM i 2019 har det været arbejdet en del med angrebet hvor en ny formation (4-1) er introduceret. Dette er gjort for at give holdet flere tangenter at spille på og for at udnytte truppens mange dygtige skytter i bagkæden. Samtidig har der været arbejdet med holdets kultur og mentalitet, hvor kravene til spillerne øget og klart defineret, så alle hvad der forventes og for at skabe en bedre harmoni i truppen.

Handlingsplan Senior Damer

Der bliver afholdt landsholdssamling i januar og i løbet af foråret. Her vil potentielle kandidater til dame-landsholdet blive inviteret og der vil samtidig blive udarbejdet en plan for deltagelse i nationale og internationale turneringer.
I 2017 skiftede vi landstræner og hvor hollænderen Michel Boonacker blev ansat som vores nye landstræner. Michiel har deltaget i de fleste turneringer i 2017 og Michiel ser frem til en spændende sæson 2018.
Det danske kvindelandshold står overfor en spændende sæson i 2018. Holdet skal bygge videre på den gode præstation fra EM i Saint Omer, hvor de spillede sig til en flot 7. plads. Der er ny hollandsk træner ved roret som har ført en god energi til holdet. Det danske kvindelandshold er således i en god proces, hvor de skal toppe til VM i Welland, Canada i 2018. Derfor er fokus på at videreudvikle holdet, både at holdet får en større bredde med høj kvalitet, samt at holdet bliver endnu dygtigere til at holde sig til konceptet. Det er også vigtigt for holdet, at spillerne hver især er i stand til at præstere på et højt fysisk niveau samt på det tekniske. Disse egenskaber skal holdet arbejde videre med under stævner og træningssamlinger hen over hele 2018.
I den kommende sæson deltager kvindelandsholdet i følgende turneringer: OCI i Odense, januar samt flere internationale turneringer, herunder udvalgte ECA-turneringer.

Handlingsplan U21

Der bliver afholdt landsholdssamling i januar og i løbet af foråret. Her er potentielle kandidater til U21-landsholdet blevet inviteret. Der er allerede nu udtaget en bruttotrup og træningen er intensiveret ift. tidligere, hvor der satser på en god placering i Welland, Canada i 2018.
Efter det første år med Pete Davey ved roret, ser der ud til at være gode muligheder med den fortsatte udvikling med vores unge talenter. Udover træningssamlinger og deltagelse i turneringer i Europa, arbejdes der hårdt på de mange træningssamlinger, hvor der er planlagt træningssamlinger dels i Odense hen over vinteren og dels i de forskellige klubber.
Udover vores U21 som skal deltage i VM, vil der også blive arbejdet med et U21B, hvor vores øvrige unge talenter vil blive samlet og træne for at på sigt vil kunne opnå kvalifikationer til at deltage på vores U21 landshold og på sigt på vores herrelandshold. Selv om man skulle blive valgt fra på U21, er der stadig fremtidsmuligheder for at komme på herrelandsholdet, da vores talentmasse er stor. For herrepolo ser fremtiden således lys ud og vores ungdom vil fortsat være med til at højne niveauet.
Pete ser frem til endnu et spændende år med udvikling af vores danske talenter og håber meget at kunne udvikle den gode talentmasse, så vi igen kan vinde medaljer som U21-herrerne opnåede både ved VM 2014 og EM 2015. Så der stiles klart efter en bedre placering end 10. pladsen ved VM i Siracusa 2016. Målsætningen i Welland, Canada er en podieplads til det kommende VM i august 2018. Ved EM i 2017 opnåede vores U21-herrer en 10. plads.
Pete Davey udtaler, at coaching af U21 er er en meget spændende mulighed, og det er klart, der er en stor vilje til at vinde medaljer ved det næste store mesterskab. Den endelige trup vil bestå af spillere med høje niveauer af dygtighed, fitness, spil bevidsthed og vilje. Stor værdi vil også placeres på spillere, der spiller godt sammen.

Handlingsplan U18 og U21B-herrer

Sæsonen 2018 vil arbejde videre med integrering af de bedste U18-spillere og U21B-spillere som en del af U21-landsholdet. Dette set ift. den store talentmasse vi pt. har i denne aldersgruppe.
Her i november arbejdes der på at få ansat en ny træner til at varetage træningen af vores U18/U21B talenter.
Planen er at der vil blive afholdt træningssamlinger i løbet af vinteren og foråret 2018 for fortsat at udvikle vores unge talenter, og gøre dem klar til at deltage på vores U21-landshold og herrelandsholdet.
Samtidig vil der blive etableret et samarbejde med vores U14 talenthold og vores U16 landshold, således den gode udvikling kan fortsætte. Ift. indholdet i de enkelte træningssamlinger vil endelige planer afvente ansættelse af trænere, dels til U16 og dels til U18/U21B.
Endelige planer vil blive udsendt i det nye år.

Handlingsplan U14 talenthold og U16 landshold

Som noget nyt i 2017 fik vi oprettet et U14 talenthold og et U16 landshold, som deltog i en stor international turnering i Belfast med gode resultater. Det var en rigtig god tur og de enkelte spillere opnåede gode erfaringer med det at deltage i internationale turneringer. På vores unge U14 talenthold var der både drenge og piger, og det er planen at fortsætte dette glimrende arbejde og også arbejde hen imod at få etableret nogle ungdomslandshold for pigerne.
Mads Christensen fortsætter som U14 træner og i skrivende stund søger vi en U16 træner. Som det ser ud nu arbejder vi på at finde et makkerpar som kan deles om U16 og U18/U21B og samtidig fortsætte det gode samarbejde med Mads med U14.
Det er planen at fortsætte med træningssamlinger i løbet af vinteren 2018 samt at deltage i enkelte turneringer, både nationalt og internationalt.