SURFSKI

Surfski er havets kapkajak. Hurtig og sikker og fremfor alt er den formidabel til at kunne surfe og udnytte bølgernes fart. Har du smag på adrenalin, bølger og naturens kræfter, så kan det være at surfski er noget for dig. 

FAKTABOKS SURFSKI

Længde:  5 – 6,5 meter

Bredde: 42 – 56 cm

Vægt: 8-24 kg

Hvad er en surfski?

Surfski er en lang ”sit-on-top” kajak, med en stor snude, med langt pedalstyret ror. En surfski kan variere i længde, bredde og vægt. En smal surfski er omkring 42-45 cm. bred mens en bred surfski er omkring 52-55 cm. Vægten kan variere fra 8 kg. og opefter afhængigt af materialet. Længden kan variere fra 5 meter til 6,5 meter.

En surfski udmærker sig også ved at være udstyret med en bailer, der gør at den er selvlænsende. Baileren kan enten være permanent, eller have manuel åbne/lukke funktion. Bailerens funktion er at tømme båden, når du ror fremad.

En surfski har en fodstrop, som dels forbedrer roerens teknik og dels gør at roeren kan holde sig fast med fødderne når man kæntrer.   

De fleste surfski vil have nogle få elastikker på bag- og fordæk. Her kan småting sættes fast. Nogle af de mere stabile surfski kan have et bagagerum, så man kan medtage udstyr til længere ture.

Kom i gang med surfski

Alle kan lære at ro surfski! Det smukke ved surfski er, at de kan bruges i alle slags forhold. Selvom surfski er designet til at klare store forhold, er den også perfekt egnet til at padle på roligt fladt vand og på søer. Surfski passer til alle aldre og niveauer.

Surfski er en voksende kajakdisciplin i Danmark. Der kommer hele tiden flere surfski ud i landets kajakklubber. Find em klub her:

Hvis du i forvejen er erfaren i hav- eller turkajak er skridtet over til surfski ikke stort, og du kan selv gå i gang. Vær konservativ og vælg en stabil surfski, som måske føles tung og langsomt på fladt vand, men som kommer til sin ret i bølger. I en for smal surfski vil du hverken kunne udnytte dine eller bølgernes kræfter. Ved at sidde stabilt og sikkert kan du fokusere på at lære kunsten at udnytte og surfe på bølgerne – og have det sjovt og sikkert. En surfski lægger op til en alsidig træning for hele kroppen, og i store bølger byder surfski også på adrenalin, og på fysiske og mentale udfordringer.

På nettet ligger der mange gode instruktionsvideoer. Det allervigtigste at have styr på, inden man tager på eventyr, er selv at kunne komme op igen – og igen i de forhold man begiver sig ud i. 

Udviklingskonsulent

Silas Kraul

E-mail sk@kano-kajak.dk

Tlf.: +45 2871 7572