Havkajak

You are here:

Havkajak i Vækst

Interesse for at ro kajak har de seneste år været stigende, idet specielt kvinder og modne danskere har fået interesse i at nyde naturen og få motion i kajak. Havkajak giver mulighed for at tage på længere ture med oppakning og opleve fremmede farvande og strande. For at turen bliver en god oplevelse er det vigtigt at man har styr på teknik og sikkerhed.

Vigtigt at have styr på teknik og sikkerhed

Ud over de mange der søger medlemskab i landets kajakklubber, så køber mange danskere egne kajakker ligesom et stigende antal professionelle udbydere tilbyder bl.a. weekendkurser i havkajak. Læs om Havkajak uddannelser her.

Derfor tilbyder mange klubber under DKF et grundigt kursusforløb, hvor man både lærer at ro og lærer om sikkerhed på vandet. Du kan læse om vores roeruddannelse her.

Video om sikker havkajak

Filmen berører emner som udstyr, beklædning, roteknik, redninger på vandet samt færdsel i naturen.  Den kan bruges som oplæg, som del af undervisning eller som inspiration til sikker havkajakroning. Produceret med råd og vejledning fra Dansk Kano og Kajak Forbund og Søsportens Sikkerhedsråd og med økonomisk støtte fra Friluftsrådet og Foreningen Østifterne.

DM i Havkajak – Teknik og Rul

I forbindelse med den store interesse har der er siden 2008 været arrrangeret DM i hav kajak teknik og rul. Konkurrencen er todelt og forløber over en weekend i august. Lørdag forløber rulle-konkurrencen. Her konkurrer deltagerne hvem der kan flest af 34 forskellige rul, der både indebærer rul med og uden pagaj, med en fangstblære på kajakken og med en brosten i hånden.
Du kan læse mere om DM – Havkajak Rul her

I teknik-konkurrencen skal deltagerne igennem en forhindringsbane, hvor de bliver udfordret på balance, teknik og styrke. Forhindringsbanen består af 14-16 øvelser, blandt andet håndrul, stå op i kajakken og baglæns slalom.
Du kan læse mere om DM – Havkajak teknik her