Havkajaktræf for unge

You are here:

DKF vil gerne give unge roere med interesse i havkajak  mulighed for at erhverve viden om sporten i forbundets årlige samling for børn og unge.

Havkajak er også for børn
Havkajak giver mulighed for at tage på længere ture med oppakning og opleve fremmede farvande og strande, så  man kombinerer naturoplevelser, træning og fælleskab.
Med disse karakteristika, er det bare naturligt at der med tiden er kommet flere børn til klubberne, først sammen med deres forældre, og derefter alene.
Der manglede et godt tilbud til børneundervisning og samlinger i havkajak, og DKF vil bruge forbundets erfaring med at undervise børn i kap- og polokajakker, til at tilbyde havkajakbørn- og unge spændende samlinger med fagligt indhold.

Hvad går et havkajaktræf for unge ud på?
Et træf for børn følger de samme retningslinjer som et træf for voksne, vidensformidlingen sker bare igennem læring og sjove aktiviteter i stedet for mere traditionelle oplæg fra eksperter.
Træffet varer to dage og afholdes hos en af DKFs havkajakklubber, som er med til at definere programmet for arrangementet. Der tilbydes forskellige workshops, såsom rulleteknik, førstehjælp, SUP, forhindringsbane og meget mere.

Hvad er målet med aktiviteten?
DKF ønsker at give børnene mulighed for at være lige så dygtige på en kajak, som de voksne er. Det er vigtig at have styr på sikkerhed og teknik, når du er 60 og når du er 15 år.

Hvem kan deltage?
Alle børn og unge med interesse i havkajak er velkomne, ikke kun dem i DKFs klubber.
Forbundet ønsker, at så mange roere som muligt melder sig ind i en klub, hvor de får viden om sikkerhed, naturområder og et fantastisk fællesskab. Men børnene har ikke altid mulighed for at bestemme, om de kan være med i en klub. Dette skal ikke være argumentet for, at de mangler viden om sporten og derfor inviterer DKF alle til at være med i de årlige træf.

Hvornår afholdes næste træf?
Vi skifter klub hvert år, så skriv til os og hør, hvor vi skal være næste gang!

Børn- og Ungekonsulent

Rasmus Birkkjær Bertelsen

E-mail rbb@kano-kajak.dk

Tlf.: 48 80 90 03