IPP ROERUDDANNELSER & KURSER

Her på siden kan du læse om DKF’s IPP uddannelse: Egenfærdigheder i KANO, KAJAK & SUP!
Du finder henvisninger til de enkelte bådtypers niveaubeskrivelser og vejledninger ved at klikke på billederne nedenfor.

Se årets DKF-kurser her [KLIK]

I Paddle Pass: IPP

Målet med DKF’s roeruddannelse (IPP) er at tilbyde en struktur, der giver en god og sikker introduktion til kano- og kajaksporten for begyndere samt gode progressions- og udviklingsmuligheder for roere, der søger nye  udfordringer. Det er illustreret i nedenstående tabel, der viser den overordnede udvikling af kompetencer i systemet. De konkrete kompetencer der er knyttet til de enkelte bådtyper kan ses i de respektive normskemaer for hver bådtype (se bådtyperne ovenfor).

 

Til hvert niveau hører et kursus og en prøve. På kurserne præsenteres man for og trænes i de forskellige praktiske og teoretiske elementer, der ligger på niveauet. Til prøver testes man i de praktiske færdigheder og den teoretiske indsigt, der kræves for at bestå niveauet og opnå licens. I klubber kan roeruddannelsen bruges som en udviklingstrappe, der starter med korte introforløb for potentielle medlemmer (IPP 1), frigivelseskurser (IPP 2) og hold for øvede roere, der gerne vil fortsætte deres udvikling efter frigivelse (IPP 3). Herefter lægges der op til, at man søger udfordringer og inputs via centralt organiserede IPP 4 og IPP 5 kurser.

IPP 1-2 med løbende evaluering

På niveau 1-2 afvikles kursus og prøve oftest som et samlet forløb, hvor deltagerne undervises og evalueres løbende. Deltagelse er i sig selv ikke nok til at bestå. Det er et krav, at man i løbet af kurset og prøven har demonstreret de færdigheder og den viden, der ligger i niveauet for at bestå.

IPP 3-5 har kursus & prøve
På niveau 3-5 er kursus og prøve adskilte forløb, og det er for de fleste nødvendigt at træne og studere mellem kursus og prøve for at kunne bestå prøven og opnå licens.

Gå direkte til prøve på niveau 1-4
Hvis man har opnået de færdigheder og den viden, der kræves, kan man altid gå direkte til en prøve på det niveau, man mener man er på (op til og med niveau 4). Det anbefales dog, at man har taget det prøveforberedende kursus og sat sig godt ind i, hvad der kræves for at bestå, hvis man vælger denne løsning.

Interesseliste
Hvis du ikke umiddelbart finder det, du søger i vores kursusudbud eller i klubberne, kan du skrive dig på en interesseliste. Når der er kursister nok opretter vi kurser/prøver efter behov.
Vi kan desværre ikke garantere dig, at der kommer flere kurser i år – men skriv dig på listen her [KLIK].

Læs om regler for merit, hvis du har en anden tilsvarende uddannelse [KLIK]

Euro Paddle Pass [EPP]
Roeruddannelsen IPP (I Paddle Pass) bygger på Euro Paddle Pass (IPP-standarderne), som er et sæt europæiske minimumsstandarder for uddannelse af roere/udøvere i kano- og kajaksporten. Læs mere på http://www.europaddlepass.eu/ 

Hurtig adgang til IPP niveauerne:
KLIK PÅ NIVEAUERNE

HavkajakTouring / TurkajakFitness / KapkajakTurkano
IPP 1 - HAVIPP 1 TUR / FITNESS / KAPIPP 1 TUR / FITNESS / KAPIPP 1 - KANO
IPP 2 - HAVIPP 2 - TUR / FITNESS / KAPIPP 2 - TUR / FITNESS / KAPIPP 2 - KANO
IPP 3 - HAVIPP 3 - TOURING /turIPP 3
FITNESS/kap
IPP 3 - KANO
IPP 4 - HAVIPP 4 - TOURING/turIPP 4 - KAP
IPP 5 - HAV (testes i oktober 2020)

KAJAKPOLOSUPSURFSURFSKI
IPP 1 - HAV / KAP / TURIPP 1 - SUPIPP 1 - HAVIPP 1 - HAV / KAP / TUR
IPP 2 - HAV / KAP / TURIPP 2 - SUPIPP 2 - HAVIPP 2 - Surfski
IPP 3 - POLOIPP 3 - SUPIPP 3 - SURFIPP 3 - SURFSKI
IPP 4 - POLOIPP 4 - SURF
IPP 5 - POLO

Vær opmærksom på, at man kan tage IPP 3 FITNESS- / KAP-KAJAK niveauet i en smallere turbåd!

DKF øvrige kurser

RullekursusNavigationFørstehjælp
HypotermiLangturskursusReparation af kajakker
Kajak Polo dommeruddannelseLederuddannelse

Uddannelseskonsulent Casper Licht Email: casper.licht@kano-kajak.dk Telefon: 2324 8374